Ingezonden persbericht

Schiphol-Rijk, 27 september 2004

Right To Play overhandigt de 'Rode Bal' aan ATP

Op vrijdag 24 september heeft John Jansen, CEO van ATP, The Advanced Travel Partner de Rode Bal overhandigd gekregen van schaatskampioen Johann Olav Koss. ATP zal Right To Play de komende jaren met verschillende reisconcepten ondersteunen. Door het symbolisch overhandigen van deze bal is ATP officieel partner geworden van dit goede doel.

Right To Play brengt sport- en spelprogramma's naar kinderen in achtergestelde gebieden. Dit zijn o.a. vluchtelingen, voormalig kindsoldaten en kinderen die hun ouders hebben verloren door HIV/AIDS. Right To Play heeft meer dan 45 programma's in twintig landen in Afrika, Azië, Latijns Amerika en het Midden Oosten.

Johann Olav Koss is president van Right To Play. De Noorse Olympisch kampioen schaatsen zet zich fulltime in voor de rechten van het spelende kind. In een indrukwekkende speech vertelde Koss bijzonder vereerd te zijn dat ATP als partner is toegetreden.

Het leidt geen twijfel dat ATP de doelstellingen van Right To Play ondersteunt. ATP zal verschillende reisconcepten introduceren en hiermee de publiciteit en aandacht rondom Right To Play vergroten. Daarnaast zal ATP voor de organisatie een jaarlijks terugkerend liefdadigheidsevenement organiseren. Het conceptidee hiervoor is een ludieke 2CV-ralley door Nederland, met als afsluiting een grootse Right To Play Picknick op een unieke lokatie.

-Einde Bericht-

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht