Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Emmen 28-09-2004

Twee gewonden bij eenzijdige aanrijding
DE GROEVE Maandagmiddag zijn 2 personen gewond geraakt bij een aanrijding op de Semsweg. De 22-jarige bestuurder uit Groningen werd met onbekend letsel overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen en daar ter observatie opgenomen. Zijn 22-jarige passagier, ook uit Groningen, kon na behandeling in het Wilhelmina ziekenhuis in Assen, weer naar huis. Diverse verwondingen aan arm en hoofd waren gehecht. Het ongeval is ontstaan, doordat de bestuurder met de wielen in de berm is terechtgekomen. Bij het corrigeren raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en botste de auto tegen een boom. De auto sloeg over de kop en raakte nog een boom, om daarna nog enkele malen over de kop te gaan. De auto was totaal vernield. Dank zij het dragen van de autogordels zijn beide inzittenden er redelijk goed van af gekomen.

Bestuurder met drank op aangehouden

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie ene 39-jarige bestuurder uit Barger Compascuum aangehouden, omdat hij met 1.1 promille achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een snelrecht proces-verbaal. De politie had de man zien rijden op de Boslaan en bij controle bleek dat hij teveel gedronken had. Toen hij mee moest naar het bureau, verzette hij zich daar tegen. Na het verhoor mocht de man naar huis.

Diefstal uit boot
EMMEN Maandag werd door een 48-jarige inwoner van Erica aangifte gedaan van diefstal van gereedschap vanaf zijn boot. De boot stond achter een bedrijf aan de Roland Amundsenstraat. Toen de eigenaar bij zijn boot kwam, ontdekte hij dat er diverse stukken gereedschappen, waaronder een lasapparaat, slijpmachines en nog andere gereedschap, verdwenen was. Het is nog niet duidelijk hoe de daders zijn binnengekomen. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 11 september en 27 september 2004. De totale schade is niet bekend.

Inbraak in woning
ASSEN Maandagavond is er bij afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning aan het Noordenveld. Toen de bewoners thuiskwamen, bemerkten ze dat een deur was opengebroken. Ook in de woning was een deur geforceerd en diverse kamers waren doorzocht. Vermist wordt een gsm-toestel en een fotocamera. De totale schade is niet bekend.

Bedreiger door politie aangehouden
RODEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 31-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had op de brink bij de kermis een 16-jarige inwoonster van Roden bedreigd met de dood. Later bleken meerdere personen door de man bedreigd te zijn, waarbij hij bij enkele had aangegeven dat hij ze de keel zou doorsnijden. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Slachtafval in maïsveld
NIJENSLEEK Maandag werden in een maïsveld 4 zakken met hoofdzakelijk slachtafval gevonden. In een paar zakken zaten ook dode kippen en konijnen. Het gaat om 4 blauwe vuilniszakken. Het maïsveld is gelegen aan een doodlopende weg aan het einde van de Polderweg. De politie is op zoek naar getuigen die gezien hebben wie het afval daar gedumpt heeft of anderszins weten waar dit afval wegkomt.

Bekeuring voor het verbranden van afval
ASSEN Maandag is een bewoner van de Norgervaart bekeurd omdat hij bezig was afval te verbranden. Het afval, hout en kunststoffen isolatie platen, werd verbrand in een ton op een perceel land. De man krijgt een acceptgiro toegestuurd met een boete van 255,- euro.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur.
Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.