Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht 28-09-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen.

Haastige automobilist

VINKEVEEN-MAARSSEN In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 september werd een haastige Duitser aangehouden.

Rond 02.20 uur surveilleerden politiemensen op de snelweg A2. Tussen Vinkeveen en Maarssen zagen zij dat een automobilist met hoge snelheid over de snelweg reed. Zij gingen achter hem aan en constateerden dat de man met een snelheid van 190 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 120 km/u geldt. De automobilist nam de afslag naar de Zuilense Ring en reed daarbij door het rode verkeerslicht. Op de Zuilense Ring konden de politiemensen de bestuurder een stopteken geven.

De haastige automobilist bleek een 30-jarige man uit Hemer (Dld) te zijn. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. In overleg met een Officier van Justitie werd bepaald dat hij voor de snelheidsovertreding een boete van 320,- kreeg. Daarbovenop kwam een boet van 95,- voor het rijden door rood verkeerslicht. Nadat de Duitser de verschuldigde 415,- had betaald, mocht hij zijn weg met een legale snelheid vervolgen.

Teveel op

VINKEVEEN In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 september werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.20 uur controleerden politiemensen op de Vinkenkade een 37-jarige automobilist uit Diemen. Bij de blaastest blies hij een A (Alert), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 430 ug/l, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Aanrijding tussen bromfietsen

MAARSSEN Op maandag 27 september raakten twee jongens gewond bij een aanrijding tussen twee bromfietsen.

Rond 19.40 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Maarssen over het Valkenkamp. Bij hem achterop zat een 15-jarige jongen uit Maarssen. De 16-jarige Maarssenaar verleende op een kruispunt op het Valkenkamp geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 17-jarige bromfietser uit Maarssen, met een aanrijding tot gevolg. Daarbij vloog zijn passagier over de scooter heen en kwam op straat terecht. Hij werd met letsel aan zijn buik, hand en voet per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. De 17-jarige jongen liep enkele schaafwonden op en werd ter plaatse door het personeel van de ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Beide bromscooters zijn voor technisch onderzoek ingenomen.

Zwaar onder invloed

WOERDEN Op maandag 27 september werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Dit bleek niet zijn eerste keer te zijn.

Rond 22.20 uur controleerden politiemensen op de Europabaan een 58-jarige automobilist uit De Meern. Bij de blaastest blies hij een F (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel had gedronken. Tevens bleek dat de man een ontzegging had voor het besturen van een motorrijtuig, dit daar hij al twee keer eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de man 865 ug/l, bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het rijden tijdens een ontzegging tot het besturen van een motorrijtuig.