Politie Zuid-Holland-Zuid

28/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

28-09-2004 - Persberichten District I

VIERDE JONGEN AANGEHOUDEN (vervolgbericht van 21 september) DORDRECHT- De politie heeft maandagmorgen 27 september een 16-jarige jongen uit Dordrecht in zijn woning aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak op maandag 20 september op het Puttenstein in Dordrecht. Daarbij werden al drie jongens van 14,15 en 19 jaar oud en afkomstig uit Dordrecht op heterdaad betrapt.

PEPERSPRAY
DORDRECHT- In de Jacob Marisstraat heeft de politie maandagmiddag 27 september twee mannen aangehouden. Een 28-jarige man uit Dordrecht bleek bij een controle nog een boete open te hebben staan. De man moest daarop zijn auto inleveren totdat hij betaald had. Hij wilde zijn sleutels niet inleveren en begon te vechten met een van de agenten. Er was peperspray voor nodig om de man onder controle te krijgen. Een 36-jarige man uit Dordrecht bemoeide zich met de vechtpartij en is vervolgens ook aangehouden. Beide mannen zijn in verzekering gegaan.

DRONKEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Maandagavond 27 september is een 40-jarige man uit Rotterdam aangehouden omdat hij in zwaar beschonken toestand een auto bestuurde op de A16. Bij controle op het politiebureau blies de man ver boven de streep: 1050 ug/l. Hij bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Voor het laatste heeft hij een bekeuring gehad. Voor het rijden onder invloed, kan hij binnenkort een dagvaarding verwachten.

INBREKERS OP HETERDAAD
ZWIJNDRECHT Dinsdagmorgen 28 september zijn een 18-jarige man uit Utrecht en een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden nadat zij op heterdaad betrapt werden op een inbraak in een verzorgingstehuis aan het Hoofdland. De politie werd gealarmeerd door een inbraakalarm in de keuken van het verzorgingstehuis. Toen agenten polshoogte namen, betrapten zij beide mannen in de keuken. Beiden gingen er vandoor, maar konden in de Maagdstraat aangehouden worden. Het is nog onbekend of zij iets buitgemaakt hadden bij de inbraak.