Politie Groningen

Persberichten dinsdag 28 september 2004

provincie Groningen, 28-09-2004 -

Hoogezand: alcomobilist
Een 41-jarige inwoner van Hoogezand is maandagnacht op de Burgemeester van Roijenstraat Oost in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij controle bleek de man ongeveer 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontroles
De politie heeft maandag op verschillende wegen in Stadskanaal, Vlagtwedde en Onstwedde snelheidscontroles gehouden met de lasergun. Op de Unikenstraat werden 6 overtreders bekeurd. Op de N368 bij Vlagtwedde werden 3 overtredingen geconstateerd op het gedeelte waar maximaal 60 mocht worden gereden. De hoogst genoteerde reed 106 km/u. Steekproeven op andere wegen leverden geen overtredingen op. Daar hield iedereen zich keurig aan de maximumsnelheid. Er werden nog wel 6 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Tevens werd een radardetector in beslag genomen bij een automobilist. Op de Tweekarspelenweg bij Bellingwolde werden 4 overtredingen geconstateerd. In totaal passeerden 48 voertuigen de radarcontrole. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u waar maximaal 80- mocht worden gereden.

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmiddag op de Europaweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 943 voertuigen de snelheidsmeter, waarvan 120 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De controle duurde bijna twee uur.

Groningen: studenten aangehouden na overvalgrap
De politie heeft maandagavond op het Kattenhage een 20-jarige man uit Groningen, een 21-jarige man uit Amsterdam en 20-jarige man uit Groningen aangehouden na een uit de hand gelopen studentengrap. De drie mannen, lid van een dispuut, hadden zich vermomd met bivakmutsen en wilden zo op ludieke wijze kennismaken met zeven nieuwe studenten. In de Stalstraat werden de studenten geblinddoekt, waarna zij moesten plaatsnemen in een busje. Op dat moment kreeg de politie de melding van een getuige dat hij in een busje drie gebivakkeerde mannen had zien zitten in de Rode Weeshuisstraat. De getuige en de politie vermoedden dat net een overval had plaatsgevonden of zou gaan plaatsvinden. Het busje met de vermomde mannen werd door de politie rijdend aangetroffen. Op het Kattenhage werd het busje door de politie klemgereden, waarna de drie leden van het dispuut werden aangehouden. Al snel bleek dat het ging om een misplaatste studentengrap. De drie verdachten werden meegenomen naar het politiebureau. Zij werden gehoord en mochten daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dwarse bromfietser aangehouden
Op de Koninginnelaan heeft de politie maandagavond een 38-jarige man uit Leek aangehouden. De bromfietser had een stopteken van de politie genegeerd en kon hij na een korte achtervolging worden
staandegehouden. De verdachte wenste in het geheel niet mee te werken. Ook weigerde hij een technisch onderzoek van zijn bromfiets. De Leekster werd aangehouden, maar bleef hij zich recalcitrant gedragen. De Leekster dreigde de agenten met zijn helm. De verdachte werd hierop vastgepakt, echter verzette hij zich hevig. De agenten konden hem met veel moeite overmeesteren. De 38-jarige werd samen met zijn brommer naar het politiebureau gebracht. De man werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. Zijn brommer wordt technisch onderzocht. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist aangehouden
De politie heeft maandagnacht op de Barmaheerd een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. De automobilist werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalysetest wees uit dat de 37-jarige 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.