Gemeente Ede

nummer 201 / Ede, 28 september 2004

Harskamp blij met ontmoetingsplaats
Skatebaan en jeu-de- boulesbaan gerealiseerd in Harskamp

De gemeente Ede heeft in Harskamp, rond sport-en ontmoetingscentrum `De Spil`, een skatebaan, een jeu-de-boulesbaan en een basketbalveldje aangelegd. De nieuwe voorzieningen zijn er gekomen op initiatief van de dorpsbewoners zelf.

Eigen initiatief
Enkele jaren geleden zorgde een groep jongeren regelmatig voor overlast. Harskamper Berend Eijkelboom nam het initiatief om iets aan deze problemen te doen: ``Ik ben met vertegenwoordigers van Harskamps Belang, buurtbeheer en de politie zijn om de tafel gaan zitten om een oplossing voor dit probleem te bedenken.`` De partijen hebben de jongeren gevraagd welke voorzieningen zij graag wilden in het dorp. Uit dit overleg bleek dat de jongeren graag een skatebaan wilden.

Ontmoetingsplaats
Het idee is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor jong en oud, met niet alleen een skatebaan, maar ook een basketbalveldje en een jeu-de-boulesbaan. Het project is gerealiseerd met fondsen van de gemeente Ede, stichting Idee en Uitvoering en Woonstede.

Veel gebruikt
De Harskampse jongeren maken al veel gebruik van de skatebaan. Er is minder overlast van jongeren dan een paar jaar geleden, maar het is nog te vroeg om dit resulaat aan de skatebaan toe te schrijven. De Harskampers zijn in elk geval blij met de voorziening. ``Vroeger was het hier een bende``, aldus Berend, ``nu is het een hele mooie ontmoetingsplaats geworden. Ik ben erg blij met deze aanwinst.``
---