Openbaar Ministerie

Persberichten
Leeuwarden, 27 september 2004

Verdachten steekpartij Leeuwarden in bewaring

De twee mannen uit Leeuwarden (van 26 en 27 jaar oud) die worden verdacht van het neersteken van een 32-jarige man uit Leeuwarden op 24 september jl. in de Grote Hoogstraat te Leeuwarden, blijven voorlopig vastzitten. Vandaag, 27 september, heeft de rechter-commissaris op vordering van de officier van justitie een bevel tot bewaring (een periode van ten hoogste tien dagen) van de verdachten verleend.

Op woensdag 6 oktober a.s. zal de meervoudige raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden beslissen of de verdachten voor een periode van 30 dagen vast blijven zitten (dit betreft de 1e termijn van de gevangenhouding die op vordering van de officier van justitie, voordat de verdachten op een terechtzitting moeten verschijnen, twee keer met 30 dagen verlengd kan worden).

Aangezien verdachten in het belang van het onderzoek onderworpen zijn aan beperkingen, kan het Openbaar Ministerie op dit moment geen verdere toelichting geven op dit bericht. Het OM hoopt eind deze week, althans zodra de beperkingen niet meer gelden, meer informatie over de toedracht van het misdrijf en de stand van het onderzoek te geven.