Persberichten 28/09 ochtend

Regio 28-09-2004

Katwijk Politie vordert rijbewijs in

De politie vorderde op 28 september het rijbewijs in van een 35-jarige automobilist uit Katwijk. Agenten controleerden de man rond 04.15 uur op de Tulpstraat nadat zij hem op de Provincialeweg N206 nogal slingerend hadden zien rijden. De agenten constateerden drankgebruik bij de man en hielden hem aan voor het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een waarde aan van 810 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Sassenheim Politie zoekt overvallers sigarenwinkel

De politie is op zoek naar drie mannen die op maandag 27 september een sigarenwinkel annex kapsalon aan de Hoofdstraat overvielen. De drie kwamen rond 16.20 uur de winkel binnen, bedreigde de 59-jarige vrouw van de eigenaar met een mes en deden een greep in de kassa. Met een onbekend geldbedrag zijn zij vervolgens weggerend in de richting van de Zandslootkade en stapten daar vermoedelijk in een auto. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor. De politie is met een onderzoek begonnen.

Bergambacht / Lekkerkerk Politie controleert verkeer

Op maandagmorgen 27 september controleerde de politie het verkeer op de Provincialeweg N210. Er werd gecontroleerd op het dragen van de autogordels, het belgedrag in de auto en op snelheid. Alle weggebruikers hielden zich keurig aan de snelheid. Wel schreef de politie 24 bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel ( 18 ), het niet handsfree bellen ( 4 ), het niet in het bezit hebben van een geldig rijbewijs ( 1 ) en voor het overschrijden van het verdrijvingvlak ( 1 ). In de avond werd gecontroleerd op de provincialeweg N210 in Bergambacht en de CG Roosweg in Lekkerkerk. Zeven weggebruikers kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel ( 2 ), het niet handsfree bellen ( 2 ), een doorgetrokken streep overschrijden ( 1 ), een bromfietser die de rijbaan van een rotonde verkoos boven het (brom)fietspad en een automobilist voor het overschrijden van de maximumsnelheid van maar liefst 64 km/h. De 46-jarige man uit Stolwijk reed 124 km/h op een wegvak waar 60 km/h de maximumsnelheid bedroeg. De politie vorderde van deze man ook het rijbewijs in.

Schoonhoven / Stolwijk Politie controleert snelheid verkeer

Op maandag 27 september controleerde de politie de snelheid van het verkeer. Tussen 07.10 en 10.50 uur werd gemeten op de CG Roosweg in Schoonhoven. Elf passerende automobilisten overschreden de maximumsnelheid van 80 km/h en gingen op de foto. De hoogst gemeten snelheid was 100 km/h. Tussen 11.10 en 13.25 uur werd gemeten op de Schoonhovenseweg in Stolwijk. Negentien passerende automobilisten overschreden de maximumsnelheid van 80 km/h en gingen op de foto. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/h. De overtreder krijgen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus.

Katwijk Politie zoekt getuigen omvergooien dranghek

De politie is op zoek naar getuigen die de politie kan helpen in haar onderzoek naar een ongeval dat op zaterdag 28 augustus rond 03.45 uur op de Rijnstraat plaatsvond. Een 21-jarige vrouw reed daar met haar snorfiets over een omver en op de weg terechtgekomen dranghek. Dit dranghek vormde met meerdere dranghekken een afscheiding met de kermis die daar werd gehouden. De vrouw kwam ten val en werd overgebracht naar het LUMC. Daar constateerde men ondermeer een beschadigde nier. De vrouw moest een operatie ondergaan. Tot op heden is het politieonderzoek naar degenen die het hek omver hebben gegooid nog zonder resultaat gebleven. De politie is geĂŻnteresseerd in mensen die getuige zijn geweest van het omver werpen van het dranghek of die kunnen vertellen wie hier verantwoordelijk voor zijn. Getuigen kunnen bellen met de politie in Katwijk via 0900-8844 (lokaal tarief).