Eemland Zuid, 11.10 uur

Utrecht 28-09-2004 - Nieuwsberichten Eemland Zuid

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Op 27 september omstreeks 22.00 uur is een 39-jarige man uit Hilversum aangehouden. De politie kreeg een melding binnen dat er op de A28 ter hoogte van de afslag Leusden een auto tegen de vangrail stond. Toen de agenten ter plaatse kwamen viel het op dat de bestuurder rood doorlopen ogen had en naar alcohol rook. Hierop is hij overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hij blies 1060 ug/l. De man was zodanig onder invloed dat hij niet heeft gemerkt dat hij al eerder een aanrijding had veroorzaakt. Hij was op de rijksweg A28 met 100 km p/u tegen een andere automobilist aangereden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Een 62-jarige vrouw uit Amersfoort heeft op 27 september in de middag diefstal gepleegd. Personeel van een supermarkt aan de Leusderweg had gezien dat de dievegge iets in haar jaszak stopte. Hierop is de politie ingeschakeld. De vrouw had diverse levensmiddelen gestolen. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding

AMERSFOORT Op 27 september omstreeks 16.00 uur vond een aanrijding plaats tussen een 12-jarige fietser uit Nijkerk en een automobilist. De jongen maakte deel uit van een grote groep scholieren die op de Van Tuyllstraat reden. De 72-jarige bestuurder van de auto wilde rechtsaf de Nijkerkerstraat inslaan toen de scholier overstak. De jongen is met vermoedelijk hersenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.