Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht 28-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord.

Hond beschoten

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op maandag 27 september deed de eigenaresse van een hond aangifte van het feit dat haar hond op zondag 26 september in zijn voorpoot was geschoten.

Op zondagmiddag tussen 17.00 uur en 17.30 uur liet een 13-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg hun hond, een Duitse Herder, uit in een groenstrook aan de achterzijde van de Burgwal, naast een weiland. Plotseling hoorde hij een harde knal en hoorde zijn hond direct janken. Hij rende naar de hond toe en zag dat het dier met een bebloede voorpoot op de grond lag. Hij zag niemand in de omgeving, heeft de hond opgepakt en haar naar huis gebracht. Zijn 44-jarige moeder is direct met het dier naar de dierenarts gegaan. Daar bleek dat meerdere splinters van het bot waren gesprongen en door de dierenarts werd de poot gestabiliseerd.

Door de 13-jarige zoon en zijn vader werd daarna op de plek van het voorval gekeken. Zij troffen daarbij een huls aan en namen die mee.

De volgende dag is de hond onderzocht in een dierenkliniek in Nijkerk. Daarbij werden metalen deeltjes in de poot van de hond aangetroffen en werd door de behandelend dierenarts geconcludeerd dat de hond inderdaad was beschoten.

De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.