Gemeente Eindhoven

Persbericht: 28 september 2004

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

De heer Wilhelmus Johannes Dirk Antonius van Velthoven, geboren op 29 augustus 1934 te Valkenswaard en wonende Saturnusweg 36, 5632 GP te Eindhoven

is benoemd

tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van Velthoven is al 35 jaar zeer actief voor de vereniging van Oud J.N.O-ers. Een vereniging van oud-leerlingen van de Philips Jongens Nijverheids Opleiding, met thans 325 leden. In totaal werden 12.000 technici op deze bedrijfsschool opgeleid. De opleiding als zodanig is in 1980 beëindigd , maar de vereniging van Oud JNO-ers is tot op heden nog actief. Een groot aantal leden komt nog eens in de twee weken bijelkaar voor een georganiseerde activiteit. Een aantal Oud-J.N.O-ers zorgt nog wekelijks voor het onderhoud aan de machines in in de werkplaats van de Vrije school, waar ook gezamenlijk hobbywerkzaamheden worden verricht. De heer Van Velthoven is de grote organisator van alle activiteiten. Hij is vanaf 968 tot heden bestuurslid van de vereniging, waarbij hij vanaf 1975 de functie van secretaris vervult.
De heer Van Velthoven wordt de drijvende kracht achter het voortbestaan van de vereniging van de Oud- J.N.O-ers genoemd. Daarnaast is de heer Van Velthoven al jarenlang lid van het Gemengd Koor Matteus. Hij is als bestuurslid, vice-voorzitter. Bovendien is hij lid van de muziekcommissie en is hij al jaren organisator van fiets- en wandeltochten, kien- en kaartavonden .

Mevrouw drs. G.M. Mittendorff, loco-burgemeester van Eindhoven, zal de onderscheiding aan de heer Van Velthoven, uitreiken tijdens de Algemene Ledenvergadering van de vereniging van Oud-JNO-ers, op dinsdag 28 september 2004, om 20.30 uur, in Restaurant Harmonie, Hoogstraat 310 te Eindhoven.

© 2004 Gemeente Eindhoven