Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol wint voor derde maal in successie Airport Marketing Award

Persbericht / Press Release
Schiphol,
29 september 2004

Tijdens het jaarlijkse Routes congres zijn voor de achtste maal de Airport Marketing Awards uitgereikt aan die luchthavens die het meest effectief zijn in luchthavenmarketing.
In de categorie van luchthavens met meer dan 25 miljoen passagiers ontving Amsterdam Airport Schiphol voor de derde maal in successie deze Award. Eerder werd de prijs gewonnen in 1997 en 2000 en dus nu achtereenvolgens in 2002, 2003 en 2004.

De jaarlijkse Routes conferentie vond op 27 en 28 september plaats in Madrid. Meer dan 350 luchthavens kregen daar de gelegenheid om in individuele presentatiesessies aan 250 aanwezige luchtvaartmaatschappijen aan te tonen waarom juist hun luchthaven een interessante keuze is om een route te starten of uit te breiden.

Voorafgaand aan de conferentie wordt de luchtvaartmaatschappijen gevraagd welke luchthavens het afgelopen jaar het meest effectief zijn geweest in airport marketing, gebaseerd op marktonderzoek, marketing communicatie en de totale presentatie van nieuwe marktkansen.

In de categorie van luchthavens met meer dan 25 miljoen passagiers waren vijf luchthavens genomineerd: Amsterdam Airport Schiphol, BAA Londen, Dallas/Fort Worth, Hongkong en Parijs Charles de Gaulle. BAA Londen en Dallas/Fort Worth eindigden in deze categorie na Schiphol op de gedeelde tweede en derde plaats. Winnaar in de categorieën van luchthavens tot vijf miljoen passagiers, van vijf tot tien miljoen en van tien tot 25 miljoen waren respectievelijk Bristol, Birmingham en München.

In het juryrapport wordt onder meer gemeld dat "Amsterdam gelegen is in het meest concurrerende gebied in Europa, met de grote luchthavengiganten op minder dan een uur vliegen. Amsterdam Airport Schiphol is er desondanks in geslaagd te blijven groeien, met nu meer dan honderd luchtvaartmaatschappijen die wekelijks een miljoen stoelen aanbieden op 7.000 vertrekkende vluchten".

De Award werd namens het team van Amsterdam Airport Schiphol dat in Madrid aanwezig was, in ontvangst genomen door Léon Verhallen, manager van de afdeling passenger airline marketing.

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl

Schiphol Group
Corporate Communications
Press Office