Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

19-5-2004

VROM organiseert op 28 en 29 september een internationaal congres over preventie van legionella. Vertegenwoordigers van onder andere Europese overheden, bedrijven en onderzoeksbureau's praten tijdens het congres in Amsterdam over onder meer gezondheidsrisico's en maatregelen om legionella te voorkomen. Staatssecretaris Van Geel opent de bijeenkomst.

Jaarlijks lopen duizenden mensen in Europa een legionella-infectie op. Die infectie kan leiden tot longontsteking. Voor ouderen en mensen met verminderde afweer kan legionella zeer ernstige gevolgen hebben en zelfs tot de dood leiden. In verschillende Europese landen hebben zich in de afgelopen jaren grootschalige uitbraken voorgedaan. In sommige landen loopt meer dan de helft van de patiënten de infectie op in het buitenland. Daarmee is legionella een internationaal probleem dat om een gezamenlijke aanpak vraagt.
Belangstellenden kunnen een e-mail met adresgegevens sturen aan patty.leyting@minvrom.nl. Zij ontvangen op korte termijn nadere informatie en een aanmeldingsformulier.

Meer info:
Download vooraankondiging congres (pdf, 56 KB)
Dossier Legionella (achtergrondinformatie over legionella)