AutoRai

23-7-2004

Volvo design op Woonbeurs Amsterdam

Volvo vormt dit jaar het middelpunt van de Scandinavische beleving op de Woonbeurs, van 28 september tot en met 3 oktober 2004 in Amsterdam RAI.

Het door Volvo ingerichte paviljoen heeft als thema Scandinavisch design, waarbij de nadruk ligt op de combinatie tussen design en functionaliteit: twee belangrijke kernwaarden van het merk. Spectaculair onderdeel van het paviljoen is de exclusief toegankelijke presentatie van Volvos Your Concept Car, de auto die volledig door vrouwen is ontwikkeld.

De vraag naar Scandinavisch design - met karakteristieke kenmerken als eenvoud, functionaliteit en organische vormen - is de laatste jaren flink toegenomen. Volvo toont de bezoekers van de Woonbeurs diverse voorbeelden van Scandinavisch topdesign en legt de link naar de nieuwe Volvo S40 en V50. Beide autos beschikken over een geraffineerd interieur, waarbij de Scandinavische herkomst zich uit in een minimalistische, elegante vormgeving én in het gebruik van opvallende materialen en vernieuwende kleuren.

Nederlandse première van Your Concept Car
Tijdens de Woonbeurs vindt bovendien de Nederlandse première plaats van Volvos Your Concept Car (YCC). Bij dit ontwerp ontwikkeld door een volledig vrouwelijk team van designers en ingenieurs waren functionaliteit en design de belangrijkste uitgangspunten. Hoewel de YCC niet in productie gaat, vinden bepaalde elementen ongetwijfeld hun weg naar toekomstige Volvo-modellen. De YCC zal zowel op de VIP-avond als op de eerste twee dagen van de Woonbeurs te zien zijn.