Nighttown Rotterdam

DI 28.09 WORM @ NIGHTTOWNTHEATER presenteert LIGHTNING BOLT + MONNO (T) (C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Het kan niet op deze maand in Nighttown, want Lightning Bolt, de indie-sensatie uit Rhode Island, zal op 28 september in het Nighttown Theater staan. De twee heren zijn in staat een ongelooflijke bak herrie uit hun drumstel en basgitaar te halen. Opmerkelijk detail hierbij is dat dat gebeurt tussen het publiek, want op het podium staan ze liever niet!

Lightning Bolt (USA)
s' Wereld's meest fenomenale duo van het moment. Drummer Brian Gibson en bassist Brian Chippendale uit Providence, Rhode Island, zijn de spil in de huidige hardcore-indie wereld. De uitzonderlijk goede reputatie heeft de band te danken aan hun explosieve optredens. Drummer Brian Gibson gaat zó door het lint dat hij z'n microfoon (voor enkele flarden vocalen) gemakshalve met een rol plakband aan zijn hoofd bevestigd. De andere, Brian, is meestal nauwelijks van het publiek te onderscheiden, want Lightning Bolt speelt vrijwel nooit op een podium, maar zijn meesterlijke spel laat geen moment de wens naar iets anders opkomen. Zijn spel is te typeren als een soort hardcore rock gespeeld met het charisma van surf en rockabilly. Lightning Bolt stond onder andere al op het podium met Sonic Youth en komt nu eindelijk weer naar Europa.

Monno (CH)
Als Monno de registers opentrekt, is het gedaan met de voorspelbaarheid van conventionele rockschema's, overbodige hipheid, e.d. De instrumentale muziek van het kwartet wordt voortgebracht door saxofoon, slagwerk, bas en laptop, al is het soms niet te onderscheiden of bepaalde geluiden uit de laptop of saxofoon knallen. De tracks op hun album Candlelight Technology zitten verdienstelijk ergens tussen Peter Brötzmann, BulBul, Shellac en Borbetomagus in... een potpourri uit experimentele, soms aan jazzcore grenzende noiserock en elektronica.

Het optreden van Lightning Bolt zal afgelopen zijn vóór 23:00 uur. Mensen die vanuit de richting Amsterdam, Utrecht of Tilburg komen, kunnen dus met gemak de trein terug nemen.

DI 28.09 Lightning Bolt (USA) + Monno (CH)

Zaal open 21.00 uur
EUR 6,-

www.nighttown.nl / www.laserbeast.com


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Ron Oudshoorn. T: 010-436 12 10 of E: ron@nighttown.nl

---- --