Universiteit van Amsterdam

Michael Jensen over de gevolgen van te hoge aandelenkoersen


Lezing Economie


dinsdag 28 september 12.00 - 13.30 uur

Professor Michael Jensen (Harvard Business School) spreekt over hoge aandelenkoersen, prikkels voor managers en het sturen van aandelenkoersen. Zijn lezing The agency costs of overvalued equity gaat in op vragen als: wat zijn de negatieve gevolgen van overgewaardeerde aandelen; is een te hoge aandelenkoers even problematisch als een te lage koers; welk soort prikkels voor managers zou geschikt zijn om hen ertoe aan te zetten echte in plaats van (te) hoge aandelenkoersen na te streven; en hoe kunnen aandelenkoersen gemanaged worden in een concurrerende omgeving waarin concurrenten ook overgewaardeerd zijn?

Michael Jensen is sinds 2000 tevens verbonden aan the Monitor Company als managing director van de Organizational Strategy Practice. Hij heeft talloze publicaties op zijn naam staan in topacademische maar ook populaire media, waaronder het baanbrekende artikel Eclipse of the Public Corporation in de Harvard Business Review van 1989. Met dit artikel won hij niet alleen de McKinsey Award, maar maakte hij ook furore met zijn idee dat de beursgenoteerde onderneming vanwege controleproblemen tussen eigenaren en managers haar langste tijd gehad heeft.

De lezing wordt georganiseerd door het Amsterdam Center of Corporate Finance (ACCF), dat gelieerd is aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de UvA.

Toegang vrij. Aanmelding voor 17 september: office@accf.nl


Locatie: Hilton Hotel, Apollolaan 138, Amsterdam.

Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.