Waterschap Zuiderzeeland

04-30

Lelystad, 17 september 2004

Veel kandidaten voor waterschapsbestuur

Voor het nieuwe waterschapsbestuur hebben zich 81 kandidaten, waaronder 11 vrouwen, aangemeld. Dinsdag 28 september wordt bekend wie het zijn en hoe de verdeling over de categoriën en districten is. Vier jaar geleden waren er 41 kandidaten voor de 25 te verdelen zetels in de Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland.

Van 1 tot en met 12 november vinden de schriftelijke verkiezingen plaats voor het waterschapsbestuur. De Algemene Vergadering van het waterschap kent vijf categoriën te weten: Ingezetenen, Gebouwd, Ongebouwd, Bedrijfsgebouwd en Pachters. Voor de eerste drie categoriën kan er straks gestemd worden in drie districten. De bestuursleden voor de categorie Bedrijfsgebouwd worden via de Kamer van Koophandel gekozen. De verkiezing voor de ene zetel in de categorie pachters vindt over het gebied als geheel plaats.

Woensdag 15 en donderdag 16 september waren de dagen van kandidaatstelling. Op dit moment worden alle gegevens gecontroleerd. Zo moet iedere kandidaat beschikken over 10 ondersteuners die tot hun eigen categorie en district behoren te zijn. Ook de gegevens van die ondersteuners moet worden gecontroleerd. Dinsdag 28 september vindt de zitting van het hoofdstembureau plaats waarop de kandidaatstelling definitief wordt. De zitting begint om 17.00 uur in het regiokantoor te Emmeloord en is openbaar. Dan wordt bekend wie er voor welke categorie en welk district kandidaat zijn. Het is mogelijk dat er in een categorie in een district evenveel kandidaten zijn als zetels. Dan zullen er voor die betreffende categorie in dat district geen verkiezingen worden gehouden.




Waterschap Zuiderzeeland