Gemeente Hoorn


Overhandiging eerste exemplaar `55-plus in beweging' krant aan wethouder Tonnaer

Persbericht d.d.: 27 september 2004

Dinsdag 28 september om 16.00 uur overhandigt Pedro Koning, gemeentelijk projectleider ouderensport, het eerste exemplaar van de `55-plus in beweging'krant aan wethouder welzijn Tonnaer. Deze krant wordt woensdag 29 september als bijlage van het Westfries Weekblad in Hoorn verspreid. In de krant is volop aandacht voor de openingsdag op 3 oktober en de activiteiten tijdens de campagneweek van 4 tot 10 oktober. De `55-plus in beweging'krant bevat ook interviews met leeftijdsgenoten die aan bewegingsactiviteiten deelnemen.

Zondag 3 oktober 2004 om 12.30 uur start de campagne '55-plus in beweging!' in sportcentrum De Opgang met workshops en een informatiemarkt. Van 4 tot 10 oktober kunnen 55-plussers bij vele sportaanbieders in Hoorn gratis kennismaken met ruim tachtig manieren om lekker te bewegen. Ze kunnen kiezen uit een breed scala aan activiteiten: van volksdansen en koersbal tot kanovaren en duiken. De activiteiten zijn naar zwaarte ingedeeld in vier categorieën: bewegen, sport, sport en spel en vrije tijd/ watersport.

Voor meer informatie over 55-plus in beweging kunt u kijken op de website van het Sportopbouwwerk: www.sportopbouwwerkhoorn.nl of bellen met Pedro Koning, ouderenconsulent Sportopbouwwerk, tel. 0229 259453.
---