Gemeente Baarn

Gemeente organiseert veiligheidsconferentie

28-09-2004

Veiligheid is een onderwerp dat vandaag de dag veel aandacht krijgt. Zo heeft de rijksoverheid een veiligheidsprogramma samengesteld, genaamd naar een veiliger samenleving. Op lokaal niveau vervult de gemeente een belangrijke rol. De regiefunctie van veiligheid is namelijk bij de gemeentelijke overheid neergelegd. Uiteraard kan de gemeente niet alleen werken aan het verbeteren van de veiligheid. Daarvoor heeft zij vele partners nodig. Er zijn veel organisaties actief op het gebied van de veiligheid. Het gaat hierbij niet alleen om bijvoorbeeld de politie, ook andere organisaties, zoals scholen, horeca en winkeliers vervullen een rol op het gebied van de veiligheid.

Er zijn tot nu toe al veel initiatieven ontwikkeld en verbeteringen op het gebied van de veiligheid gerealiseerd, zoals preventielessen op scholen, samenwerking aan beveiliging op bedrijfsterreinen en overleg met winkeliers. De gemeente Baarn wil nog meer samen met alle organisaties werken aan het verbeteren van de veiligheid en daartoe afspraken maken en eventueel convenanten sluiten over de inzet van diverse partners in veiligheid. Om met deze brede samenwerking een begin te maken organiseert de burgemeester van Baarn een werkconferentie veiligheid met als thema samen werken aan veiligheid.

Deze conferentie wordt gehouden op woensdagavond 6 oktober 2004 in het gemeentehuis van Baarn. De conferentie zal door de burgemeester van Baarn, mevrouw Wolterink, worden voorgezeten. De burgemeester van Nieuwegein, de heer De Vos, verzorgt een presentatie. De heer De Vos zal aangeven op welke wijze in zijn gemeente organisaties zijn ingeschakeld om samen te werken op het gebied van de openbare orde en veiligheid. Vervolgens zullen de uitgenodigde organisaties in deelsessies discussiëren over een goede aanpak van het samen werken aan veiligheid.

De conferentie is bedoeld voor organisaties die op een of andere wijze bij veiligheid en openbare orde in Baarn zijn betrokken. De organisaties zijn hiervoor eerder uitgenodigd en hebben zich aangemeld voor deelname. Voor de startconferentie zijn geen inwoners van Baarn of bewonersorganisaties uitgenodigd. Voor hen is op een ander moment gelegenheid om zich uit te spreken over veiligheid, de wijze van aanpak en de deelname daaraan. Dat vindt namelijk plaats via het wijk- en buurtgericht werken van de gemeente Baarn, waarin naast leefbaarheid ook veiligheid een belangrijk onderdeel vormt.

Na de conferentie zullen vervolgafspraken en resultaten worden bekendgemaakt.