Gemeente Baarn

Regionale sportcongressen voor sportbestuurders

28-09-2004

Na het succes van het sportcongres in Baarn vorig jaar, organiseert Sportservice Midden Nederland (SMN) dit najaar voor de tweede maal regionale sportcongressen voor de sportbestuurders in de provincie Utrecht. Sportbestuurders uit Baarn en omstreken kunnen zich dit najaar weer gratis op de hoogte laten stellen van allerlei zaken die van belang zijn voor hun vereniging: financieel beheer, ledenwerving, communicatie en sportiviteit en respect. Op 4 november is er een congres in Amersfoort, in het Meridiaan College aan de Parelhoenstraat. De congressen beginnen om 19.00uur.Deelnameis gratis.

Een moderne sportbestuurder heeft tegenwoordig niet meer voldoende aan kennis en ervaring op het gebied van sport alléén. Een verenigingsbestuur zal steeds vaker als ondernemer richting dienen te geven aan de club. Daarvoor is kennis nodig over zaken die niet direct met sporten te maken hebben zoals communicatie, financieel beheer en ledenwerving en behoud.

Workshops
Om in die kennis te voorzien heeft SMN enkele toonaangevende bedrijven gevraagd om workshops te houden over de volgende onderwerpen:

Financieel beheer (door Ernst & Young)
Ledenwerving en -behoud (door SMN)
Communicatie: clubblad, website of beide (door SMN) Sportiviteit en respect/ normen en waarden (door Sportcode)

Uiteraard kunnen geïnteresseerden tijdens deze workshops vragen stellen aan de workshopleiders. Doel van het sportcongres is het opdoen van kennis in een informele sfeer.

Informatiemarkt
Op de sportinformatiemarkt zijn medewerkers van Sportservice Midden Nederland en van andere sportondersteunende organisaties aanwezig om sportbestuurders van informatie te voorzien. Zo kan men bijvoorbeeld te weten komen hoe het instrument Integrale Kwaliteitszorg Sport werkt. Bezoekers kunnen verder kennis maken met een vakblad voor sportbestuurders en vragen stellen over aangepast sporten.

Ook op andere plaatsen in de provincie Utrecht vinden regionale sportcongressen met hetzelfde programma plaats. Dus wie niet op 4 november in Amersfoort kan komen heeft als alternatief: Woensdagavond 27 oktober in Doorn, sporthal Steinheim; of Dinsdagavond 2 november in Maarssen, Niftarlake College.

In alle gevallen vinden de congressen s avonds plaats vanaf 19.00 uur en is deelname is gratis. Deze regionale sportcongressen zijn tot stand gekomen in samenwerking met 23 gemeenten in de provincie Utrecht en 21 landelijke sportbonden.

Sportbestuurders die meer informatie willen, kunnen contact met SMN opnemen via info@sportservice-smn.nl. Zij ontvangen dan een digitale versie van de brochure 'Regionale Sportcongressen 2003' met daarbij een aanmeldingsformulier. Men kan ook bellen met Sportservice Midden Nederland via telefoonnummer 030 65 66 535 of kijken op www.sportservice-smn.nl voor meer informatie.