Provincie Utrecht

Persbericht

Rombouts benoemd tot waarnemend burgemeester Loenen

28-9-2004
De heer drs. P.J.M. Rombouts (PvdA) is door de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht per 1 oktober benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Loenen. Vanaf die datum maakt de huidige waarnemend burgemeester, de heer J.J. Gieskens gebruik van een mogelijkheid vervroegd uit te treden. De heer Gieskens was waarnemend burgemeester sinds 1 februari 2002.

De heer Rombouts was tot 15 september waarnemend burgemeester in Veenendaal. Daarvoor was hij onder meer lid van gedeputeerde staten van Utrecht.

De commissaris van de Koningin kan indien hij dat nodig acht een waarnemend burgemeester benoemen. In de gemeente Loenen heeft hij gekozen voor het benoemen van een volgende waarnemer, omdat hij het ongewenst acht dat één van de drie wettelijke organen van het gemeentelijk bestuur (gemeenteraad, college van b en w en de burgemeester) voor een langere periode onvervuld zou zijn. In de afgelopen week heeft de commissaris met de gemeenteraad overlegd over de benoeming van de heer Rombouts.

Of een procedure voor het benoemen van een vaste burgemeester wordt gestart, hangt onder meer af van besluitvorming van de gemeenteraad van Loenen en van provinciale staten van Utrecht over de bestuurlijke toekomst van de gemeente. De stand van zaken hierover wordt over een jaar door de commissaris van de Koningin en de gemeenteraad gezamenlijk geëvalueerd.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de chef van het kabinet van de commissaris van de Koningin, de heer drs. W.M. Hack, (030) 258 23 25 of via e-mail:
kabinet@provincie-utrecht.nl.

Laatst gewijzigd op 09/28/2004 03:17:42 PM. Paginabeheer: Bas.Thomas@provincie-utrecht.nl