Provincie Utrecht

Persbericht

Verbetering 6,5 km fietspad Soest/Amersfoort met bijdrage Agenda 2010-project `Op de fiets'

28-9-2004
Soest en Amersfoort kunnen met financiële steun van de provincie Utrecht aan de slag met een forse verbetering van de fietspaden door de Lange en Korte duinen in Soest en Bokkenhoven/Birkduinen in Amersfoort. Gedeputeerde Staten besloten op 28 september 2004 hiervoor geld beschikbaar te stellen vanuit het Agenda 2010-project `Op de fiets'. Het idee achter het project is dat verbetering van fietspaden leidt tot een intensievere toename van het fietsverkeer wat weer een positief effect heeft op mobiliteit, duurzaamheid en gezondheid.

Op 10 juni 2004 is door de commissie IME (commissie Infrastructuur, Mobiliteit & Economie) een prioriteitenlijst vastgesteld van geprioriteerde fietsverbindingen in de provincie Utrecht. Een van die geprioriteerde fietsverbindingen is de Lange en Korte duinen in Soest. Er bestaat al lang de wens om deze fietsverbinding, die vooral voor de recreatie erg interessant is, op te waarderen. Het fietspad is zeer smal, waardoor fietsers, met name in het weekend, vaak van de weg worden gereden. Het fietspad door de Lange en Korte duinen staat bekend onder de naam Foekenlaan-Monnikenboschweg. Het pad wordt verbreed van 1,25 meter naar 2 meter.

In het verlengde van dit project ligt het project Bokkenhoven/Birkduinen. De gemeente Amersfoort heeft voor dit gebied eveneens de wens geuit om de fietspaden hier op te waarderen tot 2 meter breedte en te voorzien van een verharde laag. Dit maakt het hele gebied meteen ook beter geschikt voor skaters.

De beide fietspaden zijn in beheer en onderhoud van de gemeenten. Dit zal niet anders worden. Door de bijdrage van de provincie kan er in totaal 6,5 kilometer (3,5 km van Soest, en 3 van Amersfoort) fietspad sterk verbeterd worden.

Laatst gewijzigd op 09/28/2004 02:47:59 PM. Paginabeheer: C.Colaris@provincie-utrecht.nl