Amsterdam RAI

Aquatech 2004
27 nov 2003

AQUATECH 2004: ALLE INNOVATIES BIJEEN OP GROOTSTE VAKEVENEMENT VOOR WATERTECHNOLOGIE

28 september t/m 1 oktober 2004

De twintigste editie van de grootste gespecialiseerde watervakbeurs ter wereld vindt plaats van 28 september tot en met 1 oktober 2004 in Amsterdam RAI. Dit internationale evenement voor watertechnologie trekt duizenden waterprofessionals van over de gehele wereld. Ook dit jaar zijn op Aquatech weer de laatste trends te vinden bij de vele exposanten en de talloze congressen en bijeenkomsten.

Extra aandacht voor noviteiten
Op Aquatech worden vele primeurs geïntroduceerd. Door de grote omvang van de beurs is het voor bezoekers vaak lastig al het nieuws te vinden. Daarom zorgt Amsterdam RAI voor praktische plattegronden met alle noviteiten naar thema. Daarnaast zijn de beste innovaties uit de branche te zien op de presentatie van de International Aquatech Innovation Award. Tijdens de beurs wordt de winnaar van deze prestigieuze prijs bekend gemaakt. Vorig jaar viel de eer te beurt aan het bedrijf Waterblock voor Watershell een ingenieus ondergronds waterbergingssysteem.

Compleet aanbod
Alle technologische aspecten van de waterketen komen uitgebreid aan bod op de beursvloer. Daarnaast is Aquatech een platform voor de uitwisseling van kennis en ervaringen met betrekking tot de waterproblematiek. Leveranciers presenteren zich binnen de volgende themas: Drinkwaterbehandeling, Afvalwaterbehandeling, Behandeling van industrieel water, Meet- en Regeltechniek, Onderzoek en Advies en Utilities, Riolering en Distributie.

Mondiale aantrekkingskracht
Aquatech trekt waterprofessionals vanuit de gehele wereld. Naar verwachting zijn er zon 600 exposanten en 23.000 bezoekers. Bovendien zijn het bezoekers met een invloedrijke positie als het gaat om investeringen: meer dan 60% is mede- of eindbeslisser en zelfs een derde is lid van het directieteam.

Bijzonder zijn de vele landenpaviljoens. Exposanten willen hiermee gezamenlijk de exportpositie van hun land op watertechnologiegebied versterken. Bezoekers vinden straks meer dan tien paviljoens, onder andere uit Spanje, Italië, Zuid-Korea, Frankrijk, diverse Duitse deelstaten en de Verenigde Staten. Bijzonder is het Paviljoen der Ontwikkelingslanden, opgezet door het centrum voor bevordering van import uit deze landen. Daarnaast zijn er natuurlijk vele bedrijven uit het buitenland die zich individueel presenteren.

Talloze congressen
Externe branche- en congresorganisaties organiseren tal van congressen. Decision-makers vanuit de hele wereld nemen hieraan deel. Zo organiseert EWA (European Water Association) het congres: Nutrient Management: European Experiences and Perspectives. Een congres gericht op afvalwater en slib. De NVA (Ned. Ver. Voor Waterheer) en de IWA (International Water Association) organiseren gezamenlijk twee congressen: Climate change: a challenge or a threat for water management? en Upgrading Waste Water Treatment Plants.

Op Aquatech vinden vanzelfsprekend ook weer de spannende fitwedstrijden plaats waaronder de wereldkampioenschappen.

Ondersteund door branche
De belangrijkste nationale en internationale brancheorganisaties werken mee aan Aquatech, waaronder Aqua Nederland, EWA, Federatie Het Instrument, IOA (International Ozone Association), IWA, NVA, NWP (Netherlands Water Partnership), ONRI, Stichting Rioned, VEWIN (Ver. van Waterbedrijven in Nederland), KVLM (Kon. Ver. van Waterleidingbelangen in Nederland), WQA (Water Quality Association). Organisator van Aquatech is Amsterdam RAI.

Bezoekersinformatie
Aquatech 2004 is op iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, alleen de laatste dag sluit de beurs een uur eerder. Wie het volledige programma van Aquatech wil weten, kan ook kijken op
www.aquatechtrade.com. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen contact opnemen met Niels Klarenbeek van het projectteam Aquatech van Amsterdam RAI, tel.: 020 5491212, e-mail: aquatech@rai.nl.

Amsterdam, 27 november 2003


---

Noot voor de redactie (