Gemeente Son en Breugel


Uitnodiging afscheid Theo Groenemans

theo.jpg

Na 37 jaar ambtenaar te zijn geweest van de gemeente Son en Breugel neemt Theo Groenemans ( 59 jaar) afscheid van zijn collegas en zijn klanten. Hij gaat met pensioen. Het college van burgemeester en wethouders stelt u in de gelegenheid hem persoonlijk de hand te schudden op dinsdag 28 september 2004 om 17.00 uur in het gemeentehuis.
Iedereen die Theo kent is van harte welkom.

Van hulpje naar adviseur Sociale Zaken Theo begon zijn lange loopbaan op 1 september 1962 bij de Raad van Arbeid in Eindhoven. Na 4 jaar stapte hij over naar de gemeente Eindhoven waar hij bijna 2 jaar heeft gewerkt. Op 1 april 1968 ( en dat is geen grap) begon hij als hulpje van de maatschappelijk werker, Henk van der Broek. Toen telde het gemeentehuis ongeveer 25 ambtenaren, inclusief burgemeester Steinweg en secretaris Braam en bijna 10.000 inwoners. (Nu zijn dat 125 ambtenaren en 15000 inwoners). Altijd heeft Theo gewerkt voor de afdeling Sociale Zaken in functie als administrateur, toet-ser, juridische adviseur en beleidsmedewerker.
Met genoegen kijkt Theo terug op de periode 1972 76. Toen was Sociale Zaken gevestigd in het oude Raadhuisje aan de Markt én tegenover café De Zwaan. In de winter werd vaak soep gebracht en op een hete zomerdag kon er wel eens een pilsje door het openstaande raam naar binnen worden geschoven.

Effe rustig aan
Theo is gehuwd met Truus. Zij hebben 3 kinderen en 2 kleinkinderen. Op de vraag wat hij met zijn nieuw verworven vrije tijd gaat doen antwoord hij:; Ik doe effe rustig aan. Maar ik sluit niet uit dat ik een plekje vind in het vrijwilligerswerk voor gehandicapten. Theo ontving de Vrijwilligerspenning Son en Breugel in 1999 uit handen van Burgemeester Baartmans voor zijn jarenlange inzet voor o.a. Pax Christi, de Zonnebloem, Voetbalclub SBC en Zonhove/Eckartdal.

De gemeente Son en Breugel dankt Theo Groenemans voor zijn nooit aflatende inzet voor de gemeenschap en wenst hem en zijn vrouw Truus toe dat zij samen nog lang zullen genieten van zijn welverdiende pensioentijd.