Gemeente 's-Hertogenbosch

23-09-2004

Nieuwe tentoonstelling expositieruimte

Op 28 september aanstaande opent de Verkadefabriek haar deuren voor het publiek.
In de expositieruimte van het Stadskantoor sluiten we graag aan bij deze opening met een tentoonstelling. Aan de hand van teksten, foto's en film is te zien hoe de gemeente een kunstcentrum heeft gerealiseerd in de voormalige koekjesfabriek van Verkade (Boschdijkstraat 45).

Oud- en nieuwbouw zijn in het gebouw verenigd, waarbij de industriële sfeer van de koekjesfabriek zoveel mogelijk intact is gebleven. Het complex biedt onderdak aan vier culturele instellingen. Er zijn twee theaterzalen, drie filmzalen, zes repetitieruimten voor Productiehuis Brabant, De Wetten van Kepler en Amateurschool Picos, kantoorruimten en een café-restaurant. De gemeente is ervan overtuigd dat de Verkadefabriek het culturele klimaat in de stad flink zal verlevendigen. Het programma voor het komende seizoen doet niets anders verwachten.

Prijsvraag
Wie de tentoonstelling in het Stadskantoor bezoekt, kan meedoen aan een prijsvraag. In de expositieruimte liggen formulieren met drie vragen over de Verkadefabriek. De antwoorden zijn terug te vinden in de tentoonstelling. Iedere vrijdag in oktober trekt de gemeente drie winnaars uit de juist ingevulde formulieren. Zij krijgen allen, namens de Verkadefabriek, twee bioscoopkaartjes thuisgestuurd.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Verkadefabriek kijkt u op www.s-hertogenbosch.nl of www.verkadefabriek.nl