Ministerie van Buitenlandse Zaken

Persbericht

Ministerie van Buitenlandse Zaken

24 september 2004

MINBZ: Bot en Nicolaï ontvangen Belgische collega's

Dinsdag 28 september ontvangt minister Bot van Buitenlandse Zaken zijn Belgische collega minister De Gucht. Tijdens het gesprek komen actuele onderwerpen van de Europese en internationale agenda aan de orde. Na afloop van dit gesprek is er om ca. 13.30 uur een korte ontmoeting van beide ministers met vertegenwoordigers van de media.

De ontvangst vindt plaats in het Johan de Witthuis, Kneuterdijk 6 in Den Haag.

Ook staatssecretaris Nicolaï voor Europese Zaken en zijn collega Donfut spreken 's middags over actuele onderwerpen op de Europese agenda in het Vredespaleis in Den Haag.

Minister de Gucht en staatssecretaris Donfut zijn in Nederland vanwege de 3e Belgisch-Nederlandse Conferentie die op 28 september plaatsvindt in het Vredespaleis in Den Haag. Deze conferentie heeft dit jaar als thema "Nederland en België in een grotere Europese Unie".

Tijdens het openingsdebat zullen beide ministers in hun toespraken op dit thema ingaan. De beide staatssecretarissen gaan in het slotdebat in op hoe de praktische samenwerking verder vorm kan krijgen.

De Belgisch-Nederlandse conferentie wordt georganiseerd door het Nederlands instituut voor Buitenlandse Betrekkingen Clingendael in nauwe samenwerking met het Koninklijk instituut voor Internationale Betrekkingen van België en heeft tot doel de relaties tussen beide landen op allerlei gebieden te verstevigen. Afwisselend vindt de conferentie in Nederland en België plaats. Tijdens deze conferentie zullen Nederlandse en Belgische vertegenwoordigers uit onder meer het bedrijfsleven, de overheid, politiek, wetenschap, media, kerken, culturele instellingen en niet-gouvernmentele organisaties met elkaar in debat gaan.

Noot voor de redactie/