Gemeente Rotterdam

Nr. 124
24 september 2004

Wethouder Bolsius bezoekt bewoners Oude Westen

Wethouder Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) brengt op dinsdag 28 september een bezoek aan het Oude westen in het kader van het najaarsoffensief Oude Westen. Het Oude Westen is een wijk die laag scoort op de Veiligheidsindex, daarom krijgt de buitenruimte in de wijk extra aandacht. Tijdens het najaarsoffensief Oude Westen bezoeken afwisselend Wethouder Bolsius en Wethouder Van den Anker samen met stadsmarinier Jan de Kloet verschillende bewoners om te horen wat zij van hun wijk vinden.

'Oude Westen Schoon'
Naar aanleiding van de toenemende vervuiling van de woonomgeving is drie jaar geleden de campagne 'Oude Westen Schoon' opgezet. Een groep bewoners (ondersteund door het opbouwwerk) uit het Oude Westen trekt samen met Top Score, Roteb (BST) en De Nieuwe Unie de wijk in om bewoners te voorzien van informatie over het correct aanbieden van huisvuil. Ook krijgen de bewoners de gelegenheid hun kelders en bergingsgangen op te ruimen. De campagne werpt inmiddels zijn vruchten af. De partners zijn tevreden en zien langzamerhand verbeteringen in de wijk. Ook de bewoners zijn enthousiast en werken graag mee. Elke week wordt een andere straat onder handen genomen. Dinsdag 28 september is het de beurt aan de Bloemstraat/ Palmdwarsstraat.

Schoon en heel
Het initiatief past volgens wethouder Bolsius prima binnen de doelstelling de inwoners van Rotterdam te informeren en te betrekken bij een schone en hele stad. Na een veegactie van bewoners trakteert de wethouder de harde werkers op een schaal met broodjes en praat hij met de bewoners over hun wijk. Tijdens het bezoek tonen de bewoners foto's van hun wijk waarmee zij kwaliteiten of ergernissen in de wijk laten zien.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam