Gemeente Utrecht


Op dinsdag 28 september aanstaande openen wethouder Stationsgebied, Walther Lenting en rijksbouwmeester Jo Coenen in het Infocentrum Stationsgebied een tentoonstelling van werkstukken van studenten bouwkunde die hebben deelgenomen aan de Masterclass "Zuidwest Knoop Stationsgebied Utrecht".


Opening tentoonstelling Masterclass "Zuidwestknoop Stationsgebied Utrecht"
Dinsdag 28 september
Infocentrum Stationsgebied
Vredenburg 90 Utrecht
Routebeschrijving: www.utrecht.nl/stationsgebied


De Masterclass is door Atelier Rijksbouwmeester samen met de gemeente Utrecht georganiseerd. De opdracht was het geven van een visie op het perceel waarop de Knoopkazerne (kantoorgebouw met 20.000 m2) is gevestigd. Dit gebied heeft tot nu toe in het Masterplan Stationsgebied weinig aandacht gekregen. De locatie Knoopkazerne heeft een mogelijk toekomstig bouwvolume van 90.000 m2. Bij de buren zien we het hoofdkantoor van de Rabobank, die uitbreiding van haar kantoor onderzoekt. Tevens ligt er een groot ontwikkelingsgebied van NS Vastgoed en het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs. Het gebied speelt een cruciale rol in het vormgeven van de toegang tot de nieuwe OV-Terminal en wellicht is een onderdoorgang onder de sporen mogelijk om zodoende een betere verbinding met de binnenstad te realiseren.

Dertig studenten hebben bijna twee weken intensieve begeleiding gehad van de volgende masters: Jo Coenen (rijksbouwmeester), Rob Steenhuis (spoorbouwmeester), Mels Crouwel (Benthem Crouwel architecten, OV terminal), Rudy Uytenhaak (architect, adviseur Rabobank), Donald Lambert (Kraaijvanger Urbis, adviseur NS Vastgoed), Henk Bouwman (HKB stedenbouwkundigen, adviseur POS), John Worthington (DEGW).
Met plezier nodig ik u uit om de opening van de tentoonstelling bij te wonen waarbij studenten hun visie op de zuidwest knoop kunnen toelichten.
Het programma is als volgt:

45. Welkom door wethouder Lenting
55. Presentatie Jo Coenen
5. Studenten lichten hun werk toe
30. Afsluiting door Jo Coenen, opening tentoonstelling
18.40 Borrel


Graag zie ik u dinsdag 28 september!


Met vriendelijke groet,


Ir. A.J.H. Hutschemaekers
Directeur Projectorganisatie Stationsgebied


---- --