Politie Limburg-Noord


Uitzending 28 september
Datum: 27-09-2004
Tijd bericht: 14:43
Plaats: Venlo / Maastricht
Eén Brabantse en drie Limburgse moordzaken in De Gouden Tip In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op dinsdag 28 september roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van één Brabantse en drie Limburgse moordzaken:

Zaak 1: De campingmoord in St. Agatha (N-Br) Campingeigenaar André van Rossum overloopt op zijn camping een inbreker. Deze steekt hem met een mes neer en André overlijdt terplaatse. Sporen van dit ernstige misdrijf gaan in de richting van Noord-Limburg.

Zaak 2: Roofmoord in Berg en Terblijt In de nacht van 14 op 15 augustus dringt een onbekende man de woning binnen van een echtpaar aan de Lindenstraat in Berg en Terblijt. Bij deze overval komt de bewoner om het leven en raakt zijn echtgenote zwaar gewond. In de uitzending toont de politie een compositietekening van de dader.

Zaak 3: Schietpartij met dodelijke afloop in Roermond In de avond van 9 september vindt in de Roermondse wijk 'Het Veld' een schietpartij plaats, waarbij een 18-jarige man om het leven komt. Een 20-jarige man raakt ernstig gewond. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

Zaak 4: De moord op Isabelle Pongs in Landgraaf In haar winkel (optiek) aan de Streeperstraat in Landgraaf wordt het lichaam van de vermoorde Isabelle Pongs gevonden. Ook hier is de politie dringend op zoek naar getuigen, onder andere de bestuurder van een donkere VW-Golf en de bestuurder van een rode scooter. Vanaf de eerste uitzending op 28 september kunnen op de geheel vernieuwde site www.degoudentip.tv de letterlijke tekst van de uitzending en de getoonde foto's worden bekeken. Ook zijn de zaken in beeld en geluid te downloaden. Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 28 september om 17:07 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om zeven minuten over elk vol uur tot en met 00:07 uur. Ook woensdag 29 september wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17:00 uur. De zaterdag erna tenslotte wordt het programma nog één keer herhaald om 22:00 uur.