EERSTE KAMER

morgen in de eerste kamer

MORGEN IN DE EERSTE KAMER

De Eerste Kamer behandelt dinsdag 28 september 2004 in de plenaire vergadering de volgende onderwerpen:


- Beëdiging van de heer Franken (CDA) als opvolger van mevrouw Soutendijk - van Appeldoorn


- Stemming over de motie Van Thijn c.s. inzake het rapporteren aan de Eerste Kamer van bevindingen van direct betrokkenen bij de uitvoering van beleid en de reactie van de regering.

- Stemming over de motie Bemelmans-Videc c.s. inzake de maatschappelijke effectiviteit in kwalitatieve zin tot speerpunt maken van onderzoek- en handhavingsactiviteiten van inspecties.

Beide moties werden vorige week ingediend bij de behandeling van het rapport van de Algemene Rekenkamer 'Tussen beleid en uitvoering'.


- Stemming over goedkeuring van het op 25 juni 1998 te Aarhus totstandgekomen Verdrag betreffende toegang tot informatie, inspraak bij besluitvorming en toegang tot de rechter inzake milieuaangelegenheden.

- Stemming wijzigingen Wet milieubeheer, Wet openbaarheid van bestuur en enige andere wetten (Wet uitvoering Verdrag van Aarhus).


- Behandeling wetsvoorstel implementatie EG-richtlijn handel in broeikasgasemissierechten. Dit wetsvoorstel introduceert de handel in broeikasgasemissierechten als nieuw instrument om milieudoelstellingen uit internationale afspraken te realiseren en voegt daartoe een nieuw hoofdstuk toe aan de Wet milieubeheer. Handel in emissierechten is een systeem waarbij bedrijven vergunningen krijgen toegewezen voor het uitstoten van bepaalde hoeveelheden gassen.

De vergadering van de Eerste Kamer vangt aan om 13.30 uur en zal naar verwachting tot 14.45 uur voortduren.