ABVAKABO FNV

Actie op Schiphol tegen plannen kabinet

Zoetermeer, 27 september 2004

Actie op Schiphol tegen plannen kabinet

Op dinsdag 28 september organiseren de gezamenlijke vakbonden op Schiphol een grote manifestatie tegen de plannen van het kabinet op Schiphol Plaza. Deze bijeenkomst start om 12.00 uur en duurt tot 13.00 uur. De lunchbijeenkomst wordt voorafgegaan door een handtekeningenactie van FNV Bondgenoten bij de diverse bedrijven op het Schipholterrein.
Tijdens de actiebijeenkomst zullen werknemers aanwezig zijn van de Luchtverkeersbeveiliging en Schiphol. Zij onderbreken het werk voor een uur. Verder zullen ook werknemers van KLM en andere bedrijven op het Schipholterrein de bijeenkomst bijwonen. Brandweerkorpsen uit de omgeving van Schiphol hebben ook aangekondigd naar Schiphol te komen. De bonden verwachten een opkomst van 1500 mensen.

Op een groot podium op het Stationsplein bij Schiphol Plaza zal schrijfster Carrie een alternatieve troonrede uitspreken. Vervolgens spreken Lodewijk de Waal (FNV), Josine Westerbeek-Huitink (CNV) en Ad Verhoeven (MHP) de aanwezigen toe over onder meer de gevolgen van de kabinetsplannen voor prepensioen, WAO, WW, 40 uur werken, het afschaffen van arboregels en de verslechtering van de arbeidstijdenwet. Rond 13.00 uur sluit met de rapband N.N.T.T.O (Noord-Nederlands Taal Technisch Offensief) de bijeenkomst af met de Anti-Balkenende rap 'Zalmzalig'.

De bonden verwachten geen vertragingen van het vliegverkeer.