Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


28 september 2004


Ermelo - Inbraak bij bedrijf


Maandagavond (27/9) rond 19.30 uur werd ingebroken bij een bedrijf aan de Paul Kruger-weg. Men wist in het pand te komen door een ruit te vernielen. Weggenomen werden twee TFT schermen.


Harderwijk - 30 bestuurders te hard


De politie heeft maandag (27/9) bij een controle op de Meesterstraat 30 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 430 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km. Er is hier 50 km toegestaan.
Bij controle op de Deventerweg reden 35 van de 700 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km. Hier is 50 km toegestaan.
Op de Westeinde werden 1029 bestuurders gecontroleerd. Hier reden 101 bestuurders te hard. Hier geldt een max. snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km.
Van de 450 gecontroleerde bestuurders op de Stadswei reden 37 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km.


Ermelo - Geld weggenomen


In de nacht van zondag op maandag (27/9) werd ingebroken in een pand aan de Fokko Kortlanglaan. Het is niet duidelijk hoe men binnen is gekomen. Uit een kantoorruimte werden een kluis en een onbekend geldbedrag weggenomen.


Epe - Brand in schuur


In een grote houten schuur aan de Renderklippenweg was maandag rond 21.30 uur brand ontstaan. De schuur met daarin machines en een houtopslag brandde geheel uit. De oorzaak van de brand is niet bekend.


Nunspeet - Geen gordel


De politie heeft maandagavond (27/9) bij een controle op de Brinkersweg en Aarweg 9 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Verder kregen 3 bestuurders een boete voor het rijden in een eenrichtingsweg.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --