Ingezonden persbericht


Internet Security Systems viert tienjarig bestaan

Capelle a/d IJssel, 28 september 2004 - Internet Security Systems (ISS) viert deze maand zijn tienjarig bestaan. Het bedrijf werd in 1995 opgericht door de toenmalige student Chris Klaus, die in de kelder van het huis van zijn grootmoeder de Internet Scanner bedacht en ontwikkelde. Met deze beveiligingssoftware kon voor het eerst op internet worden gezocht naar beveiligingslekken die hackers gebruiken om bedrijfsnetwerken binnen te dringen. Inmiddels is ISS marktleider met 1.200 werknemers in 22 landen wereldwijd.

Tom Noonan, CEO van ISS en medeoprichter van het bedrijf: "Onze visie was het creëren van een veilige omgeving om zaken te doen via internet. Nu, tien jaar later, bestaat ons klantportfolio voor een aanzienlijk deel uit Forbes Global 1000-bedrijven. Ook de komende tien jaar zullen we deze multinationals en marktleiders blijven beschermen tegen nieuwe bedreigingen in cyberspace. "Wij blijven vasthouden aan dezelfde zakelijke principes die ons hebben gebracht tot waar we nu zijn. Door de jaren heen hebben we een krachtige beveiligingsmethode ontwikkeld op basis van onderzoek en ontwikkeling, vooraanstaande producten en verregaande klantenservice."

ISS bedient meer dan 11.000 klanten in 130 landen wereldwijd. Onder deze klanten bevinden zich de top-10 van financiële instellingen, de top-20 van overheden - op basis van BNP -, de tien meest toonaangevende ICT-bedrijven en de top-10 van telecombedrijven. Zowel Noonan als Klaus zijn actief betrokken bij het vergroten van het bewustzijn op het gebied van internetbeveiliging. Beiden spreken regelmatig op Capitol Hill en Noonan is lid van de National Infrastructure Advisory Council van president Bush. Dit is een nationaal veiligheidsinitiatief ter bescherming van kritische informatiesystemen voor het functioneren van de landelijke infrastructuur.

Analisten typeren ISS inmiddels als marktleider in: * Intrusion Detection & Prevention-software;
* kwetsbaarheidsanalyses voor netwerken;
* het onderzoeken, analyseren en voorspellen van bedreigingen; * corporate desktop firewall-software.

ISS heeft de afgelopen tien jaar verschillende innovaties op de markt gebracht. Enkele hoogtepunten. * 1994: Internet Scanner is het eerste product voor Intrusion Detection. * 1996: het onderzoeksteam X-Force wordt opgericht en ISS introduceert RealSecure, het eerste geïntegreerde Intrusion Detection & Response-systeem. * 1997: ISS introduceert System Scanner voor het scannen van hostsystemen. * 1998: X-Force Professional Services & Training wordt opgericht. Tevens lanceert ISS Database Scanner om kwetsbaarheden in databases te ontdekken. * 1999: ISS lanceert SAFEsuite Decisions, de eerste enterprise-applicatie die beveiligingsinformatie beheert en beslissingen ondersteunt. * 2001: introductie van RealSecure Protection System, het eerste geïntegreerde beveiligingsplatform met een centraal-beheersysteem voor Intrusion Detection, security assessment, active blocking en bescherming tegen kwaadaardige code. * 2002: BlackICE PC Protection biedt MKB en consumenten beveiliging op enterprise-niveau. RealSecure Site Protector, RealSecure Desktop Protector en RealSecure Guard verbeteren real-time detectie en analyse van online bedreigingen. * 2003: ISS introduceert met de geïntegreerde Proventia-beveiliging-appliances verschillende beveiligingstechnologieën in een eenvoudig te onderhouden apparaat. * 2004: lancering Proventia Web Filter, content-filtering voor web gateways, en Proventia Mail Filter, een beveiligingsoplossing voor e-mail-gateways.

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor meer dan 11.000 klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.

Ingezonden persbericht