Ingezonden persbericht


Websense benoemt Terry Conroy tot Territory Manager Benelux

Benoeming onderstreept groeiambities voor Nederlandse markt

Surrey, UK, 28 september 2004 - Websense, leverancier van employee internet managementoplossingen, heeft Terry Conroy (36) benoemd tot Territory Manager Benelux. Conroy gaat nauw samenwerken met gekwalificeerde resellers om de relatief nieuwe en zeer snelgroeiende markt voor webfiltering en desktopbeveiliging in de Benelux op te bouwen.

Momenteel zetten al veel bedrijven en overheidsorganisaties Websense Enterprise in voor analyse, rapportage en beheer van de manier waarop medewerkers internettoegang, desktopapplicaties en netwerkbandbreedte gebruiken. Websense Enterprise biedt een compleet platform om bedrijfsomgevingen te beschermen tegen schadelijke mobiele code en webgebaseerde virussen, maar ook tegen zaken als spyware, phishing-attacks en spam. Naast het monitoren van internetgebruik worden de productiviteit en beveiliging verbeterd door flexibele mogelijkheden om beleid voor internetgebruik te automatiseren. Dit richt zich bijvoorbeeld op het blokkeren van ongeautoriseerde sites, het bepalen van tijdquota voor privé-internetgebruik en beheerde toegang. Bovendien worden de bandbreedte en dataopslagcapaciteit gescand op het gebruik van instant messaging en peer-to-peer netwerktoegang.

Conroy: "De Websense-software heeft een enorme marktpotentie. Veel bedrijven concentreren hun beveiligingsinspanningen volledig op firewalls en antivirus-oplossingen. Dit zorgt echter voor onvoldoende bescherming tegen geavanceerde bedreigingen als spyware, phishing en andere manieren van social engineering. Alleen door alle communicatie en data-uitwisseling met en tussen gebruikers en internet op alle niveaus, gateway, netwerk en desktop te monitoren en te beheren, kan optimale beveiliging gerealiseerd worden. Bovendien leidt dit tot waardevolle inzichten in het internetgedrag van medewerkers en bandbreedtegebruik. Websense biedt niet alleen de noodzakelijke inzichten, maar ook uitgebreide mogelijkheden om goede afspraken en beleid te maken en te handhaven om risiso's en schade te vermijden."

Conroy heeft de Ierse nationaliteit, maar woont al sinds zijn jeugd in Nederland. Hij is sinds 1989 actief in de ICT-branche en heeft ruime ervaring op het gebied van beveiligingsoplossingen, zowel bij leveranciers als bij resellers. Voordat hij bij Websense in dienst trad, was hij onder andere Pre-sales Consultant bij PQR en Site Manager bij CTG Nederland.

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert employee internet managementoplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals instant messaging, peer-to-peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 22.800 klanten met in totaal 17,9 miljoen werkplekken.