Politie Limburg-Noord


Man aangehouden na achtervolging door maisveld
Datum: 28-09-2004
Tijd bericht: 11:23
Plaats: America
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks drie uur een 25-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van autodiefstal na een achtervolging, die eindigde in een maisveld. De man reed samen met een nog onbekende man in een gestolen auto op de Midden Peelweg in Sevenum, toen hij een stopteken kreeg van een passerende politiepatrouille.

De auto negeerde het stopteken van de politie en ging er vol gas vandoor richting Ysselsteyn. De politie zette de achtervolging in en haalde onderweg naar America snelheden van 180 kilometer per uur. Ter hoogte van de Peelheideweg stopte de auto en de beide mannen renden een maisveld in. De politie vuurde een waarschuwingsschot af om de mannen te dwingen te blijven staan. Dat deden ze niet. Beide mannen verdwenen tussen het mais en lieten zich niet meer zien.

De politie grendelde het maisveld af en een half uur later wist ze één van de twee aan te houden. Naar de ander werd nog met een speurhond gezocht, maar is niet meer aangetroffen. Na enkele uren werd de zoektocht gestaakt. De arrestant is naar het politiebureau in Venlo gebracht en ingesloten.