Ingezonden persbericht


Persbericht

ASML standaardiseert op UML voor het modelleren en ontwerpen van software

~ ASML kiest voor Borland® Together" technologie om de efficiëntie van de softwareafdeling aanzienlijk te verhogen ~

28 september 2004 Borland® Software Corporation (NASDAQ: NM: BORL) maakt bekend dat ASML, vooraanstaand fabrikant van geavanceerde lithografiesystemen voor de semiconductorbranche, gestandaardiseerd is op de Universal Modeling Language (UML) en Borland® Together" voor het modelleren en ontwerpen van zijn software.

ASML heeft gekozen om op UML te standaardiseren om ervoor te zorgen dat kennis binnen projectteams beter gedeeld wordt. Na een twee jaar durende proefperiode waarin ASML meerdere UML-tools heeft getest, werd voor Borland Together gekozen. ASML heeft gekozen voor Borland vanwege succesvolle ervaringen met Borland Together in deze proefperiode en het vertrouwen in Borland s management, gebaseerd op de Together product roadmap.

In een gefaseerde standaardisatie gaan in totaal 350 software-engineers in Nederland en de Verenigde Staten de komende jaren over op Borland Together. De eerste 55 engineers gaan dit jaar nog over.

Om een soepele overgang te bevorderen, starten Borland en ASML met uitgebreide trainingprogramma s. Omdat de oplossing meer grafische taal dan codetaal bevat, zullen ook een aantal non-technical projectleden getraind worden om met Borland Together te werken.

Met Borland® Together" willen we de efficiëntie van de softwareafdeling met 10 tot 15 procent vergroten, waardoor de ontwikkelkosten zullen afnemen. Voor ASML is een succesvolle implementatie van Borland Together daarom van kritiek bedrijfsbelang, we kunnen geen systeem leveren als de software niet werkt. Als we niet in staat zijn om te leveren kost dat ons niet alleen handenvol geld, maar erger nog kan het onze reputatie ernstig beschadigen, zei Robbert van der Kruk, directeur Embedded Software bij ASML.

Software is een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van de ASML-systemen. Door te standaardiseren op UML, hoopt ASML veel voordelen te behalen ten opzichte van zijn concurrenten, zegt Mika Alapiessa, regional vice president Northern, Eastern, Southern Europe, Africa & Middle East bij Borland. Borland Together maakt een betere samenwerking en eenvoudigere kennisdeling tussen technische en non-technische teamleden mogelijk. Daarnaast brengt de technologie software- en multidisciplinaire ontwerpfouten in een zeer vroeg stadium aan het licht, waardoor het goedkoper is om deze te corrigeren. Het is ontworpen om ASML de mogelijkheid te bieden om ontwikkelkosten te minimaliseren.

(368 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ASML
ASML is een vooraanstaand fabrikant van geavanceerde lithografiesystemen voor de semiconductorindustrie. Het bedrijf biedt een geïntegreerde portfolio voor de fabricage van complex geïntegreerde circuits (ook wel IC s of chips genoemd). ASML ontwerpt, ontwikkelt, integreert en verkoopt geavanceerde systemen die gebruikt worden door de grote wereldwijde semiconductorfabrikanten om chips te creëren die een brede variatie van producten op het gebied van elektronica, communicatie en informatietechnologie aandrijven.

ASML s hoofdkantoor is gevestigd in Veldhoven, Nederland. Fabrieken en R&D-faciliteiten zijn gevestigd in Connecticut, Californië en Nederland en technologie-ontwikkelcentra en trainingfaciliteiten in Japan, Korea, Nederland, Taiwan en de VS. Daarnaast biedt ASML optimale service naar haar klanten via de meer dan 50 verkoop- en serviceorganisaties in 16 landen.

Het bedrijf, opgericht in Nederland in 1984, is genoteerd aan de Euronext in Amsterdam en NASDAQ onder het symbool ASML. Voor meer informatie bezoekt u de website: http://www.asml.com.

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is opgericht in 1983 en een wereldwijd toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor software delivery optimization. Het bedrijf levert software en diensten die diverse teams, technologieën en processen met elkaar verbinden om de business value van software te maximaliseren. Meer informatie over de levering van kwaliteitssoftware op tijd en binnen het budget is te vinden op http://www.borland.com/software_delivery.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 54 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbor Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com