Stad Utrecht, 11.55 uur

Utrecht 28-09-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Drie mannen aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie drie mannen aangehouden.

Omstreeks 01.45 uur reed de politie op de Pionstraat en zag een scooter rijden zonder licht. De opzittenden droegen geen helm en zaten met zn drieën op de scooter. Er volgde een achtervolging door Schaakwijk en Zuilen. Op de Wallensteinlaan gingen de jongens met de scooter onderuit. Hierdoor kon de politie hen aanhouden. Het drietal -
-een 21-jarige man uit Utrecht, een 18-jarige man uit Utrecht en een
17-jarige jongen uit Utrecht- hadden een tas bij zich met daarin inbrekersgereedschap en een pocket PC. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau. Het bleek dat de pocket-PC eerder die dag gestolen was en het verzekeringsplaatje op de scooter behoorde niet bij de scooter. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit streekbus

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag heef de politie een man aangehouden voor het stelen van strippenkaarten

Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding dat een buspassagier
-een 22-jarige man uit Utrecht, strippenkaarten had gestolen uit de bus op het streekbusstation op het Stationsplein. De buschauffeur had even daarvoor met een collega staan praten. De enige persoon die in de bus zat was de 22-jarige man. Voordat hij de bus was ingestapt, lagen de strippenkaarten er nog en nadat de Utrechter de bus had verlaten niet meer. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

UTRECHT Op maandagavond heeft een beroving van een mobiele telefoon plaatsgevonden.

Omstreeks 23.50 uur staat een 34-jarige vrouw uit Utrecht voor het stoplicht van de J.P. Coenstraat te wachten. Plotseling hoorde de vrouw een knal en zag dat het rechterportierraam was ingeslagen. Zij ziet dan een arm door het raam de auto inkomen. Ze ziet dat de arm de mobiele telefoon uit de carkit probeert te pakken. Ze pakt vervolgens de telefoon uit de carkit en gooit de mobiele telefoon uit de auto. De vrouw kan de verdachte niet omschrijven, omdat ze alleen een arm heeft gezien. Ze kan wel twee andere mannen omschrijven, die op het moment van de diefstal vlakbij de auto liepen. Ze zag dat het tweetal niet reageerde en ze denkt dat zij bij de verdachte horen.

Signalement van de eerste man:

Tussen de 20 en 25 jaar, tussen 1.80 en 1.85 meter, getinte huidskleur, normaal postuur, zwart haar. Het haar was kort met een slag. Hij had een langwerpig gezicht. De man droeg een beige broek en een donkere trui of jas.

Signalement van de tweede man:

Tussen de 20 en 25 jaar, tussen 1.85 en 1.90 meter, getinte huidskleur, normaal-breed postuur, zwart haar. Het haar was kort met een slag en ook hij had een langwerpig gezicht. Hij droeg een donkere lederen jas en een donkere broek.

Heeft u op gisterenavond omstreeks 23.50 uur iets gezien in de buurt van de J.P. Coenstraat of herkent u de signalementen van de verdachten, neemt u dan contact op met de Politie district Marco Polo via het telefoonnummer 0900-8844.

Autokraak

UTRECHT Op maandagavond kreeg de politie de melding van een diefstal heterdaad autokraak.

Omstreeks 20.10 uur vond een autokraak plaats op het Westplein. De twee verdachten reden op een fiets weg in de richting Leidseveertunnel en later in de richting van de Vleutenseweg. De mannen werden gezien door de motoragent op de Vleutenseweg, maar hij raakte echter de twee kwijt in de omgeving
Dekenplein/Bilderdijkstraat. Op dat moment reed een politieauto op de Cremerstrat in de richting van de J.J.A. Gouverneurstraate en zag de mannen in tegenovergestelde richting rijden. Bij het zien van de politie probeerde zij het trottoir op te komen, maar dit lukte hen niet. De agenten zagen dat zij in het bezit waren van twee zwarte tassen. De mannen gingen er te voet vandoor en werden achtervolgd door twee agenten.

De mannen renden via de Gouveurneurstraat over de Vleutenseweg de Damstraat in. De agenten riepen meerdere eenheden op en hierdoor konden een 20-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. In de zwarte tassen zaten laptops. De mannen zijn ingesloten en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op maandagavond heeft de politie twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie het verzoek om naar een winkel aan de Vredenburgpassage te gaan, omdat een 20-jarige vrouw uit Utrecht en een 21-jarige vrouw uit Utrecht een winkeldiefstal hadden gepleegd. Zij hadden kleding gestolen, maar het winkelpersoneel ontdekte dit op tijd. Tegen de twee vrouwen is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

UTRECHT Op maandagavond heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 18.30 uur zag de politie op het ledig Erf een auto door rood licht rijden. Hij is op de Rubenslaan gecontroleerd en de bestuurder
-een 60-jarige man uit Utrecht- is aangehouden. Hij rook naar alcohol en moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had en op het politiebureau wees de ademanalyse 380 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aantreffen hennepkwekerij

UTRECHT Op maandagmiddag kreeg de politie een melding van een hennepkwekerij.

Omstreeks 12.45 uur is de politie naar een woning op de Kastanjestraat gegaan in verband met het mogelijk aanwezig zijn van een hennepkwekerij. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam zag zij dat men in de schuur bezig was met oogsten. Er stond al een vuilniszak ingepakt. In de woning roken de agenten ook een sterke henneplucht en uiteindelijk werd in de woonkamer nog een verhuisdoos vol met hennep aangetroffen. Het bleek dat zij met de electriciteit hadden gerommeld. De hoofdbewoner, een 43-jarige vrouw uit Utrecht is aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op maandagmiddag heeft de politie een 23-jarige man uit Zeist aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De politie kreeg omstreeks 17.40 uur een verzoek om naar de Vondellaan te gaan in verband met een winkeldiefstal van 45 ponds pakken koffie met een winkelwaarden van ruim 100,-. De man had het gehele schap koffie leeg gehaald en in twee tassen gedaan. Hij wilde hiermee in een winkelwagen de kassa passeren, maar werd aangehouden door de bedrijfsleider. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.