Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht 28-09-2004 - Nieuwsbericht district Binnensticht

Mannen aangehouden

RENSWOUDE- Op maandagavond werden twee personen aangehouden nadat ze brand hadden gesticht en een agent hadden aangereden. Omstreeks 22.00 reden agenten in een onopvallende politieauto over de Utrechtseweg. De agenten zagen een auto rijden met een caravan. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de caravan mogelijk in brand zou worden gestoken, in verband met Lampegiet, volgden de agenten de auto met caravan op afstand. Op een gegeven moment stopte de auto met caravan op de rotonde Nijborg/Utrechtseweg/Molenstraat. De agenten zagen vervolgens dat er een grote steekvlam uit de caravan kwam en dat deze bleef staan op de rotonde. De agenten reden snel naar de caravan toe en zagen een gele auto bij de caravan staan. Uit deze auto renden twee jongens hard weg en de bestuurder bleef zitten. Een agent rende naar de bestuurder toe, maakte zich bekend als agent, en wilde de man aanhouden. De onbekende man gaf vervolgens gas terwijl de agent nog half in de auto hing.

De agent bleef vasthouden en de bestuurder slingerde hevig om te zorgen dat de agent uit de auto viel wat op een gegeven moment gebeurde. De agent raakte door deze valpartij onder andere gewond aan zijn handen en hoofd.

De politie stelde een onderzoek in naar de onbekend gebleven verdachten. Op de Oude Holleweg werd een auto aangetroffen die even daarvoor ook bij de caravanbrand was gezien. De inzittenden van de ze auto, 22 en 20 jaar afkomstig uit Renswoude, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.