Gemeente Hengelo

Mededelingen 28 september 2004, week 40

Collecte Nationale Brandpreventieweek
Raadscommissies Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker bij vrouwen geboren in 1974
Sirenetest maandag 4 oktober om 12.00 uur Bestemmingsplannen Concept Nota van Uitgangspunten Seahorseterrein Bouwplannen Inrichtingsplan Broek Zuid Wet bodembescherming Ontwerpen van de partiële herzieningen van het Streekplan Overijssel
2000 Wet milieubeheer
Telefonische bereikbaarheid WVG Kapvergunningen Inventarisatie van flora en fauna, denkt u mee? Werk aan de weg
---

Collecte

Tot en met 2 oktober collecteert de Stichting NKGG (Verstandelijk Gehandicapten). Van 4 tot en met 9 oktober collecteert de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren. Collectanten kunnen zich legitimeren.

Raadscommissies

De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u op www.hengelo.nl, onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.

Leefbaarheid en Jeugd

De commissie vergadert op 28 september vanaf 19.30 uur bij Scala Welzijnswerk, Schalkburgerstraat 25. Op de agenda staan onder meer:
* In gesprek met Scala

* Kaderstellende notitie wijkplan Noord

* Sanering waterlozing buitengebied

Werken en Zorg

De commissie vergadert op 29 september vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Verordening cliëntenparticipatie (voorstel tot acceptatie formele regeling in het kader van de Wet werk en bijstand voor cliëntenparticipatie rond uitvoering van de wet)
* Tweede kwartaalrapportage Wet werk en bijstand (stand van zaken rond uitvoering en nadere beleidsmatige en financiële toelichting)
* Verdelingsvoorstel GSB 2005-2009 (verdeling gelden in het kader van het GSB voor o.a. gezondheidszorg, maatschappelijke opvang, etc.)

* Themabespreking emancipatiebeleid (n.a.v. memo van werkgroep emancipatie)

Middelen en Economie

De commissie vergadert op 30 september vanaf 19.00 uur gezamenlijk met de raadscommissie Grondgebied van de gemeente Borne in de raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Bedrijventerrein Buren - de Veldkamp. Aan de orde zijn: het voorstel tot vaststellen van de Nota van Uitgangspunten, de wijze van behandeling van de inspraakreacties en de samenwerkingsovereenkomst.

* Aansluitend (aanvang omstreeks 20.00 uur) vergadert de commissie ME in de raadzaal van het stadhuis in Hengelo. Op de agenda staan onder meer:

* Aanvraag TOP project Twentekanaal Zuid

* Client Service Plan Accountant

* Locatiekeuze Regionaal Bedrijventerrein Twente
* Herziening exploitatie-opzetten grondcomplexen per 1-1-2004
* Evaluatie Stichting Stadsmarketing

Spreekrecht

Laat uw mening horen!

Veel onderwerpen die in de commissies besproken worden, zijn ook onderwerp geweest van inspraak. Het kan zijn dat uw mening niet of onvoldoende gehoord is, of dat er geen inspraak is geweest. Of misschien wilt u uw mening nogmaals laten horen, maar nu aan de Hengelose politici.

Daarom nodigt de Gemeenteraad burgers uit om hun mening over een van de genoemde agendapunten ook mondeling kenbaar te maken aan de leden van de commissie. Dit zogenoemde spreekrecht is in principe beperkt tot 5 minuten per persoon, voorafgaand aan de bespreking van het onderwerp. Als u zich van te voren meldt bij de voorzitter van de commissie en aangeeft voor welk agendapunt u komt, dan kan de voorzitter daar rekening mee houden.

Sirenetest maandag 4 oktober om 12.00 uur

De sirenes in heel Nederland worden iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest. Maandag 4 oktober om 12.00 uur vindt het volgende maandelijkse proefalarm plaats. U hoeft dus niet te schrikken als dan de sirene gaat.

Om overlast en irritatie te voorkomen duurt de test van de sirene eenmaal 1 minuut en 26 seconden. Hoort u op een ander moment herhaalde malen de sirene, dan is er hoogstwaarschijnlijk iets ernstigs aan de hand.

Onlangs is in Slangenbeek ook een sirene geplaatst. Deze nieuwe wijk was tot voor kort nog niet voorzien van een sirene. Hoort u de sirene hier maandag 4 oktober niet, geef het dan door.

Geef het door!

Hoort u op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur de sirene niet, geef dat dan door aan de afdeling Bestuurlijke Juridische Zaken, mevr. N. Veldhuis, tel. 245 95 67. Wilt u daarbij aangeven waar u zich op het moment van het proefalarm bevond? De klachten worden doorgegeven aan de Hulpverleningsdienst regio Twente. Zij zoeken uit of een sirene bijvoorbeeld niet gewerkt heeft en registreren de klachten.
U kunt de bewaarkaart "Weet wat je moet doen als de sirene gaat" ophalen in de Gemeentewinkel in het stadhuis.

Concept Nota van Uitgangspunten Seahorseterrein

Het plangebied Seahorseterrein bevindt zich in de wijk Woolder Es en wordt globaal begrensd door de Deldenerstraat, de Geerdinksweg en de Woolderesweg. De gemeente is van plan op het Seahorseterrein woningbouwontwikkeling toe te laten en heeft hiertoe een concept Nota van Uitgangspunten opgesteld. In deze concept Nota van Uitgangspunten is omschreven welke visie de gemeente heeft voor het terrein en hoe aan deze visie gestalte zal worden gegeven. Na het doorlopen van de inspraakprocedure zal de concept Nota van Uitgangspunten ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden. De vastgestelde Nota van Uitgangspunten wordt gebruikt voor de verdere planvorming en de ontwikkeling van het Seahorseterrein.

Ter inzage en inspraak

Conform de gemeentelijke inspraakverordening dient het gemeentebestuur de ingezetenen van de gemeente en belanghebbenden inspraak te verlenen over de bovenomschreven concept Nota van Uitgangspunten. De concept Nota van Uitgangspunten ligt van 29 september tot en met 26 oktober
2004 ter inzage bij het informatiecentrum van de dienst SBO, Stadskantoor en in de Gemeentewinkel. Binnen de genoemde termijn kunt u schriftelijk uw reactie op de concept Nota van Uitgangspunten indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Inloopavond

De gemeente organiseert op woensdag 6 oktober 2004 een inloopavond. Tussen 18.00 en 21.00 uur bent u welkom in de aula van het Twickelcollege aan de Woolderesweg. Tijdens deze inloopavond kunt u nader kennis nemen van de geplande ontwikkelingen op het Seahorseterrein, de concept Nota van Uitgangspunten bekijken, vragen stellen en uw opmerkingen kenbaar maken.

Inrichtingsplan Broek Zuid

Het Inrichtingsplan Broek Zuid is gereed. In dit inrichtingsplan maakt de gemeente duidelijk hoe zij wil omgaan met de openbare ruimte in het gebied: onder andere de bestrating, de afwatering, verlichting, spelen en groenstructuur.

Inloopbijeenkomst

Bent u geïnteresseerd in het Inrichtingsplan Broek Zuid dan bent u op dinsdag 28 september 2004 tussen 16.00 en 20.00 uur welkom bij de inloopbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats in het Informatiecentrum aan Kolblei 8 (Het Broek, Vossenbelt).

Ontwerpen van de partiële herzieningen van het Streekplan Overijssel 2000

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebbben de partiële herzieningen van het Streekplan Overijssel 2000+ in ontwerp vastgesteld. De ontwerpen hebben betrekking op de volgende onderwerpen:
* Wonen

* Hiermee wordt bedoeld dat de provincie op het gebied van woningbouw niet langer stuurt via contigenten maar ervoor zorgt dat, mede door goede samenwerking, er overal voldoende woningen met de juiste kwaliteit beschikbaar zullen zijn.
* Rood voor Rood met gesloten beurs

* Hiermee wordt het mogelijk gemaakt dat ter compensatie van de sloop van landschapsontsierende agrarische bedrijfsgebouwen onder voorwaarden een of meer burgerwoningen worden gebouwd.
* Nieuwe Landgoederen

* Hiermee krijgen particulieren de mogelijkheid nieuwe landgoederen te ontwikkelen. Naast het bouwen van een landhuis moet nieuw groen worden aangelegd, dat openbaar toegankelijk is.

Ter inzage

De ontwerpherzieningen liggen ingevolge de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Inspraakverordening Overijssel van 1 oktober tot en met
28 oktober 2004 ter inzage in de openbare bibliotheken, de bibliotheek van het provinciehuis te Zwolle en in de Gemeentewinkel.

Gedurende de gehele termijn van de ter inzagelegging kunt u eventuele bedenkingen indienen bij Provinciale Staten van Overijssel, Postbus
10078, 8000 GB Zwolle. De tervisielegging vindt plaats tijdens kantooruren. Ook is het mogelijk op verzoek, buiten de kantooruren, de ontwerpen in te zien en eveneens kan op verzoek een mondelinge toelichting verstrekt worden. U kunt hiervoor contact opnemen met het team Ontwikkeling van de Eenheid Ruimte, Wonen en Bereikbaarheid, telefoonnummer 038 - 425 1639 of 038 - 425 1650. De ontwerpen zijn ook in te zien via internet: www.prv-overijssel.nl/documenten.

Telefonische bereikbaarheid WVG

Op 8 en op 15 oktober 2004 is de afdeling WVG telefonisch niet bereikbaar.

Inventarisatie van flora en fauna, denkt u mee?

De gemeente Hengelo is actief: op verschillende gebieden rond de rand van Hengelo worden nieuwe plannen ontwikkeld voor woningen en bedrijven. Momenteel staan aan de noordrand van Hengelo onderstaande ontwikkelingen op stapel:


* Het Broek (woningbouw)


* Dalmeden (woningbouw)


* Gezondheidspark (park met gezondheidsinstellingen)


* Kristenbos (woningbouw)


* Medaillon (woningbouw)


* Oosterveld (bedrijvenpark)


* Westermaat Veld Expo (bedrijvenpark)


* 't Weusthag (stadspark)

Deze projecten zijn reeds opgestart, maar zijn nog wel in een beginnend stadium. 'Buiten' is er nog helemaal niets van te zien. Maar voordat we 'buiten' werkelijk aan de slag kunnen, is het eerst noodzakelijk dat we inzicht hebben in hoe de flora en fauna erbij staat. Zolang we niet weten welke (bijzondere) planten en dieren aanwezig zijn in deze gebieden, kunnen we er tenslotte ook geen rekening mee houden. Zaak dus om daar snel mee te beginnen.

Heeft u verstand van flora of fauna?

Bent u natuurliefhebber en heeft u kennis van planten en/of dieren? Of bent u aangesloten bij een natuurorganisatie? Bent u deskundige en vindt u het interessant om buiten uw werk de natuur in kaart te brengen? Bent u geïnteresseerd en wilt u uw kennis met ons delen? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die enthousiast kunnen helpen om de natuur in kaart te brengen.

Heeft u belangstelling? Neem voor 1 oktober 2004 contact op met de projectleider van het flora- en faunaonderzoek, de heer J.H. de Boer, gemeente Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Telefoon: 074 - 245 98
51 of per e-mail: j.h.deboer@hengelo.

Nationale Brandpreventieweek

In de week van 8 tot en met 16 oktober is het weer Nationale Brandpreventieweek. Een week die dit jaar landelijk in het teken staat van "Brandveiligheid, een gezamenlijke onderneming". Ter gelegenheid hiervan kunnen alle niet-commerciële openbare gelegenheden in Hengelo zich aanmelden voor een bezoek van de brandweer tijdens de brandpreventieweek. De brandweer hoopt dat zoveel mogelijk openbare gelegenheden aan hun oproep gehoor zullen geven.

Voor basisscholen stelt de brandweer dit jaar een cd-rom beschikbaar. Deze cd-rom geeft kinderen spelenderwijs informatie over brandveiligheid. Basisscholen kunnen de cd-rom kosteloos opvragen bij Brandweer Hengelo.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer, de heer B. Olbertz, telefoon: 074-2451111.

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker bij vrouwen geboren in 1974

Elk jaar wordt er in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Dit is de reden dat in Nederland het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd. Door aan dit onderzoek mee te doen en een uitstrijkje te laten maken, kan baarmoederhalskanker al heel vroeg worden ontdekt. Zelfs nog voor er klachten zijn. Als baarmoederhalskanker vroeg wordt opgespoord en behandeld, is genezing vrijwel altijd mogelijk. Het is dus belangrijk om aan het bevolkingsonderzoek mee te doen. Deelname aan het onderzoek is gratis. Persoonlijke en medische gegevens van de betreffende vrouwen worden opgenomen in de registratie van het bevolkingsonderzoek.

Het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd door de Stichting Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker Twente (SBBT). Deze stichting zorgt er voor dat alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar één keer in de 5 jaar worden uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek.

In de periode 20 september tot en met 5 november 2004 krijgen alle vrouwen in Twente die in 2004 dertig jaar worden, en dus geboren zijn in 1974, via de SBBT of hun huisarts een oproep voor het bevolkingsonderzoek.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Bel dan met de SBBT, telefoon: 074 - 247 0142 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur), of kijk op www.uitstrijkje.nl

Bestemmingsplannen

Ontwerp bestemmingsplan Tuindorp 't Lansink

Bij besluit van 17 oktober 2003 is Tuindorp 't Lansink door het rijk aangewezen als Beschermd Dorpsgezicht. Tevens is besloten dat de geldende bestemmingsplannen niet voldoen aan het beschermingsvereiste en dat daarom binnen een termijn van twee jaar een beschermend bestemmingsplan moet worden vastgesteld. Om hieraan te kunnen voldoen is het ontwerp bestemmingsplan Tuindorp 't Lansink opgesteld, waarin met name de karakteristieke bestaande ruimtelijke structuur van Tuindorp 't Lansink wordt vastgelegd. Het plangebied betreft het aangewezen beschermde dorpsgezicht, dat globaal wordt omgrensd door de volgende straten: Ainsworthstraat, spoorlijn Hengelo - Zutphen, Lansinkesweg, Willem de Clerqstraat, Beckumerstraat, Buitenweg, Lansinkweg, Chr.Huygenslaan, Industriestraat, Breemarsweg, Oelerweg en 't Onland.

Op 26 november 2003 heeft er een informatiebijeenkomst plaatsgevonden, waar tevens het voorontwerp bestemmingsplan Tuindorp 't Lansink aan de orde is geweest. Op het voorontwerp bestemmingsplan heeft iedereen kunnen reageren. De binnengekomen inspraakreacties zijn behandeld en een aantal van de ingediende reacties heeft aanleiding gegeven wijzigingen in het voorontwerp bestemmingsplan door te voeren.
Ter inzage en zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan Tuindorp 't Lansink ligt voor een ieder ter inzage van 29 september tot en met 26 oktober 2004 bij het Informatiecentrum SBO, Stadskantoor, en in de Gemeentewinkel in het stadhuis. Een ieder kan in deze periode zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Bouwplannen

Lichte bouwaanvragen

Aanvragen zijn ingediend voor:


- Binnenhavenstraat 20 t/m 49, plaatsen hekwerk


- Bremstraat 12, veranderen en vergroten woonhuis


- Cees Laseurstraat 60, veranderen en vergroten woonhuis en veranderen achtergevel


- Cruys Voorberghstraat 190, veranderen en vergroten woonhuis


- Geerdinksweg 14, veranderen en vergroten woonhuis


- Hegemansweg 66, oprichten erfafscheiding


- Jozef Israëlsstraat 39, veranderen en vergroten woonhuis


- Louis Saalbornstraat 30, veranderen en vergroten woonhuis
Reguliere bouwaanvragen

Aanvragen zijn ingediend voor:


- Beckumerstraat 3 - 5, veranderen bedrijfshal (intern)


- Diamantstraat 5, veranderen en vergroten bedrijfspand


- Flemingstraat 34, veranderen en vergroten woonhuis


- Geerdinksweg 141, veranderen en vergroten ziekenhuis


- Hassinkweg 20, veranderen en vergroten bedrijfshal


- Markt 1 C, veranderen gevel en plaatsen opschrift


- Markt 3, plaatsen 3 lichtbakken


- Nieuwstraat 29, veranderen gevel en plaatsen lichtreclame


- Parijsstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis


- Salamanderstraat 15, plaatsen kap op een garage


- Vijverlaan 14, verbouwen woonhuis (funderingsherstel)


- Weusthagstraat 3, veranderen en vergroten schoolgebouw
Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Planbehandeling en welstandcommissie openbaar

U kunt bij de planbehandeling en welstandcommissie vergaderingen aanwezig zijn. De planbehandeling door welstand voor de bouwaanvragen vindt wekelijks plaats op dinsdagmiddag. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert wekelijks op donderdagmiddag.

Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 52.
Bouwvergunningen

In de week van 13 tot en met 17 september 2004 is vergunning verleend voor:


- Burg. Jansenplein 30 - 35, veranderen en vergroten bedrijfspand en oprichten fietsenberging


- Deldenerstraat 22, veranderen voordeur


- Lekstraat 8, veranderen en vergroten woonhuis


- Merwedestraat 16, veranderen en vergroten woonhuis


- Sloetsweg nabij nr. 384, oprichten 18 woningen


- Sloetsweg 95 - 9, inrichten winkelruimte

Sloopvergunningen

In de week van 13 tot en met 17 september 2004 is vergunning verleend voor:


- C T Storkstraat 18, slopen 3 cv-ketels


- Heemafstraat 12 + 14, slopen gedeelte pand


- Josef Haydnlaan 32, slopen woonhuis (gedeeltelijk tgv brandschade)
Ter inzage en bezwaar

De verleende bouw- en sloopvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Iedere belanghebbende die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 13 tot en met 17 september
2004. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, tel. 245 9647.

Artikel 19, lid 3 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:


- Anthoniusstraat 45, veranderen en vergroten van een woonhuis

- Parijsstraat 9, oprichten van een erfafscheiding
De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel
19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 29 september tot 27 oktober 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 27 oktober 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus
18, 7550 AA Hengelo.

Monumentenvergunning

In de week van 13 tot en met 17 september is vergunning verleend voor:


- Deldenerstraat 22, veranderen voordeur


- Heemafstraat 12 + 14, slopen gedeelte van een pand
Wet bodembescherming

Ontwerpbeschikking

Het College van B en W heeft een ontwerpbeschikking vastgesteld op grond van artikel 29 en 37 van de Wet bodembescherming. In deze ontwerpbeschikking is vastgesteld dat op de locatie Marskant 91-11, kadastraal bekend onder sectie O, nummer 4778 en 4779 sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging met saneringsurgentie.
Ter inzage en bezwaar

Het ontwerpbesluit ligt van 29 september tot en met 26 oktober 2004 ter inzage bij de afdeling Bodem, Stadskantoor. Voor het inzien van het ontwerpbesluit op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Agus van de afdeling Bodem (074-2459107). Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun eventuele zienswijzen schriftelijk kenbaar maken. Dit kunt u richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Definitieve beschikkingen

Het College van B en W heeft een definitieve beschikking vastgesteld op grond van:


- artikel 29, 37 en 39 van de Wet bodembescherming. In deze beschikking is vastgesteld dat op de locatie Leefsmastraat 139-143, kadastraal bekend onder sectie Q, nummer 1426 en 1427 sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging zonder saneringsurgentie. Daarnaast wordt ingestemd met het ingediende saneringsplan. Naar aanleiding van de ter inzage legging van de ontwerpbeschikking zijn geen zienswijzen ingediend. De definitieve beschikking wijkt dan ook niet af van de ontwerpbeschikking.


- artikel 29 en 37 van de Wet bodembescherming. In deze beschikking is vastgesteld dat op de locatie Leefsmastraat, kadastraal bekend onder sectie Q, nummer 1424, 1425, 1426 en 1427 sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging zonder saneringsurgentie. Naar aanleiding van de ter inzage legging van de ontwerpbeschikking zijn geen zienswijzen ingediend. De definitieve beschikking wijkt dan ook niet af van de ontwerpbeschikking.


- artikel 29, 37, 39 en 40 van de Wet bodembescherming. In deze beschikking is vastgesteld dat op de locatie Catharinastraat, kadastraal bekend onder sectie I, nummer 1782 (ged) en 2237 (ged) sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging zonder saneringsurgentie. Daarnaast wordt ingestemd met het ingediende deelsaneringsplan. De verkorte procedure is hier toegepast.


- artikel 29, 37 en 39 van de Wet bodembescherming. In deze beschikking is vastgesteld dat op de locatie Bornsestraat 7, kadastraal bekend onder sectie B, nummer 10966, 7602 en 2192 sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging zonder saneringsurgentie. Daarnaast wordt ingestemd met het ingediende saneringsplan. Naar aanleiding van de ter inzage legging van de ontwerpbeschikking zijn geen zienswijzen ingediend. De definitieve beschikking wijkt dan ook niet af van de ontwerpbeschikking.


- artikel 29 en 37 van de Wet bodembescherming. Het gaat om de locatie Breemarsweg nabij nr. 142, geval 1139, kadastraal bekend onder sectie D, nummer 14303. Vastgesteld is dat er sprake is van ernstige bodemverontreiniging waarvan de saneringsurgentie nog niet kan worden bepaald. Naar aanleiding van de ter inzage legging van de ontwerpbeschikking zijn geen zienswijzen ingediend. De definitieve beschikking wijkt dan ook niet af van de ontwerpbeschikking.
Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen van 29 september tot en met 9 november 2004 tijdens kantooruren ter inzage bij de afdeling Bodem, Stadskantoor. Voor het inzien van de ontwerpbesluiten op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Agus van de afdeling Bodem (074-2459107). Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun eventuele zienswijzen schriftelijk kenbaar maken. Dit kunt u richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet milieubeheer

Verklaring op melding ex artikel 8.19, lid 2 Wm.

Besloten is de verklaring als bedoeld in artikel 8.19, 2e lid onder c van de Wet milieubeheer af te geven op de melding van:
* Ventilatoren Sirocco Howden B.V., h.o.d.n. Howden Cooling Fans, van enkele veranderingen in de meetopstellingen voor proeven in de inrichting op de hoek van de Boekeloseweg en de Wethouder Kampstraat.

In de verklaring wordt uitgesproken dat de gemelde veranderingen niet leiden tot een andere inrichting dan vergund bij revisievergunning van
29 januari 1997, noch tot andere of grotere nadelige milieugevolgen dan die de inrichting volgens deze vergunning mag veroorzaken en dat de melding geen aanleiding geeft tot het aanpassen van deze vergunning. De bestaande vergunning geldt daarmee ook voor de gemelde veranderingen.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De verklaring met de melding en eventuele andere relevante stukken ligt van 29 september tot 28 oktober 2004 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor. Als uw belang rechtstreeks bij deze verklaring is betrokken, dan kunt u gedurende de inzage periode schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift richt u aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo en moet tenminste bevatten: naam en adres, dagtekening en ondertekening, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de gronden van het bezwaar.

Gelijktijdig met of direct na indiening van het bezwaarschrift kan in geval van een spoedeisend belang een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening.

Een dergelijk verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019,
2500 AE in Den Haag.

Het verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als genoemd bij het bezwaarschrift en bovendien moet een afschrift van het bezwaarschrift worden meegezonden.

Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffiegeld geheven: ( 136,- voor een natuurlijk persoon en ( 273,- voor een rechtspersoon.

Voor nadere informatie kunt u zich richten tot de afdeling Milieu.

Ontwerpbeschikkingen

Het College van B en W is van plan om:

* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) te verlenen aan H.G. Koster, Engelbertsweg 29 voor een veehouderij en de stalling van caravans. De inrichting viel voorheen onder het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer. Door het stallen van caravans wordt de inrichting vergunningplichtig.

* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) te verlenen aan maatschap G.M. en M. Hofstede, Loninkvoetpad 14 voor een schapenhouderij. De inrichting viel voorheen onder het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer. Door het houden van schapen wordt de inrichting vergunningplichtig.

* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) te verlenen aan: Target Machinebouw, Industriestraat
219A voor een metaalbewerkingsbedrijf.

* een veranderingsvergunning (art. 8.1, 1e lid sub b Wet milieubeheer) te verlenen aan Heerbaart Jongman Metaal B.V., Binnenhavenstraat 37 voor een metaalbewerkingsbedrijf.
* een revisievergunning (art. 8.4, 1e lid Wet milieubeheer) te verlenen aan Bodycote Hardingscentrum B.V., Parelstraat 20 voor een staalharderij.

* oprichtingsvergunning (art. 8.4, 1e lid onder a en c Wet milieubeheer) te verlenen aan A.R. Bolks, h.o.d.n. Kwekerij de Kettingbrug, Kettingbrugweg 46 voor een kwekerij annex caravanstalling.

Het voornemen bestaat om aan de vergunningen voorschriften te verbinden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.

Ter inzage, bedenkingen en openbare zitting

De ontwerpbeschikkingen, de daarbijbehorende aanvragen en andere ingebrachte stukken liggen van 29 september tot en met 27 oktober 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor.

Tegen de ontwerpbeschikkingen kan een ieder tot en met de laatste dag van bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk bedenkingen inbrengen. De gemotiveerde bedenkingen moeten worden gericht aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een ieder kan verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht en waar tevens gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtewisseling over het ontwerp van de beschikking. Omdat deze openbare zitting in beginsel tijdens de inzage termijn moet plaatsvinden, moet een verzoek daartoe tijdig worden gedaan. Tegen de later op een aanvraag te nemen beschikking kan in beginsel alleen beroep worden ingesteld door degenen die daartegen bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt hierover nadere informatie verstrekt.

Kapvergunningen

In de week van 15 tot en met 21 september 2004 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 2 eiken, 1 beuk en 1 linde in de Levantstraat, hoek Salamanderstraat. Herplant: 4 eiken in de maat 16/18, in het najaar 2005

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de infobalie SBO, Stadskantoor. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Werk aan de weg

Willemstraat

De Willemstraat tussen de Pastoriestraat en de Langestraat is in verband met herinrichting als stadserf tot medio november 2004 afgesloten voor het verkeer.

Zwavertshoek

Door de inrichting van een 30 km zone in de Zwavertshoek, Groot Driene Noord en Groot Driene Zuid zal daar enige verkeershinder ontstaan. De werkzaamheden duren tot 26 november 2004.

Elisabethstraat/Paulinastraat

De weg op de hoek Elisabethstraat/Paulinastraat, ter hoogte van huisnrs. 41-55, is tot en met 1 oktober 2004 afgesloten.
Nijhuisbinnenweg

Vanaf maandag 27 september 2004 is de Nijhuisbinnenweg voor een periode van vier weken afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit in verband met het vervangen van de brug over de Oelerbeek. Aanwonenden zijn bereikbaar. Ook zal een voorziening ten behoeve van fietsers aangebracht worden, zodat deze kunnen oversteken.