Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 september 2004

Aanhouding bij ontruimingsactie

Man aangehouden die bij een ontruimingsactie erg vervelend is, op last van politiemensen niet weg wil gaan en verzet pleegt bij zijn aanhouding

Enschede

Maandag 27 september werd een gekraakte boerderij aan de Aamsveenweg in Enschede in opdracht van justitie ontruimd. De aanwezige krakers waren bij de komst van de politie reeds druk bezig hun spullen naar buiten te brengen en veroorzaakten geen problemen bij de verdere ontruiming van het pand. Een 30 jr. Enschedeer, die in een naburig zomerhuisje verblijft, bemoeide zich wel met het geheel en wilde ook na diverse aanmaningen daartoe door de aanwezige politiemensen, zich niet verwijderen. Hierop werd de 30 jr. aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Bij deze aanhouding verzette de 30 jr. zich hevig en probeerde daarbij de politiemensen te verwondden door te bijten en te schoppen en hij bedreigde hen. Met behulp van politiehonden, hij werd tot twee keer toe gebeten, lukte het om hem in een auto te plaatsen en over te brengen naar het bureau waar hij is opgesloten en in de loop van de dag voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. Zoals hierboven reeds vermeld verliep de ontruiming heel rustig en kozen de krakers eieren voor hun geld, zodat na afsluiting van gas, water en licht, het pand gedeeltelijk gesloopt kon worden. Wel werden een drietal auto's, die op naam stonden van een zogenaamde katvanger, en bij de gekraakte boerderij stonden, door de douane in beslaggenomen. Zij doen het verder onderzoek in deze. (04-120191)

Aanhouding met harddrugs

Man aangehouden in het bezit van cocaïne

Enschede

Surveillerende politiemensen zagen dinsdagmorgen 28 september om ongeveer 01.10 uur op de carpoolplaats aan de Usselerrondweg in Enschede een automobilist bij zijn auto staan. Toen de politiemensen met deze man, naar later bleek 23 jr. Hengeloër, een praatje gingen maken, bleek hij een joint aan het roken te zijn. De politiemensen vertelden hem daarop dat hij na het roken van de joint niet meer mocht rijden. Ook werd in het kader van de opiumwet een verder onderzoek ingesteld en werd bij de 23 jr. een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Hij werd aangehouden en aan het bureau afgehoord. De cocaïne is in beslaggenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-120539)

Diefstal aanhangwagen

Aanhangwagen met inhoud ontvreemd

Haaksbergen

In de nacht van zondag 26 op maandag 27 september werd bij de woning van een 49 jr. eigenaar aan de Noor in Buurse, een aanhangwagen ontvreemd. In de aanhangwagen lagen een zogenaamde trilplaat, een knipplaat en veel gereedschap voor bestralingswerkzaamheden. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. De eigenaar heeft aangifte gedaan. (04-120388)

Aanrijding met letsel

Bestuurder bouwkraan geeft automobilist geen voorrang, 1 persoon naar ziekenhuis

Deurningen

Werd maandagmorgen 27 september omstreeks 07.05 uur gemeld dat er op de Deurningerstraat ter hoogte van de Wiefferweg in Deurningen een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 30 jr. bestuurder van een mobiele bouwkraan uit Weerselo, rijdend over de Deurningerstraat ter hoogte van de Wiefferweg, linksaf sloeg en daarbij geen voorrang verleende aan een hem achterop komende 29 jr. bestuurder van een bestelbus uit Lutten, die hem op dat moment inhaalde. Een aanrijding was het gevolg en een 34 jr. inwoner van het Duitse Uelsen, die bij de 29 jr. inzat, werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo waar hij is opgenomen. (04-120014)

Rijden onder invloed

Automobilist met 1.38 promille op achter het stuur, rijbewijs ingevorderd.

Denekamp

Dinsdagmorgen 28 september om ongeveer 01.40 uur werd een 35 jr. automobiliste uit Enschede op de Oldenzaalsestraat in Denekamp gecontroleerd. Bleek dat zij de nodige alcoholische versnaperingen tot zich had genomen. Hiervoor werd de 35 jr. aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 1.38 promille uit. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-120543)

Auto gestolen

Auto met waarde van 25.000 euro ontvreemd

Oldenzaal

Een 49 jr. inwoner van het Duitse Bad Bentheim ontdekte dinsdagmorgen 28 september even over twaalven dat zijn auto was ontvreemd. Hij had zijn auto, een donkerblauwe Audi A6 Quatro, met kenteken NOH OW 15, maandagmiddag om ongeveer 15.00 uur geparkeerd aan de Stationsstraat in Oldenzaal. Hij heeft aangifte gedaan. (04-120534)

Aanhoudingen na mishandeling

Twee personen aangehouden na mishandeling van andere man

Weerselo

Maandagmiddag 27 augustus om ongeveer 17.45 uur werden moeilijkheden gemeld bij een woning aan de Bijenlaan in Weerselo. Bleek dat een 41 jr. man uit Den Ham door twee Oldenzalers van 30 en 34 jr. was mishandeld. De 41 jr. wilde aan de Bijenlaan op bezoek bij zijn ex om zijn kinderen te zien. De ex had hier lucht van gekregen en had haar broers, de beide Oldenzalers, gewaarschuwd. Deze stonden de 41 jr. bij aankomst op te wachten en mishandelden hem. Door deze mishandeling liep de 41 jr. een gebroken neus op waarvoor hij in het ziekenhuis is behandeld. De 30 en 34 jr. verdachten werden ter plaatse aangehouden en naar het bureau gebracht. Hier zijn ze afgehoord en in opdracht van de officier van justitie heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-120450)

Gezochte aangehouden

Gezochte man wordt na signalering en achtervolging aangehouden, tijdens achtervolging veroorzaakt hij aanrijding

Almelo

Maandagmiddag 27 september om ongeveer 15.15 uur zien politiemensen op de Bornerbroeksestraat in Almelo een automobilist, een 26 jr. Almeloer, rijden waarvan ze weten dat deze voor diverse zaken kon worden aangehouden. Een achtervolging werd ingezet en tijdens deze achtervolging veroorzaakte de 26 jr. op de Ganzendiepstraat in Almelo een aanrijding. Hij scheurde op twee wielen door een bocht en een 31 jr. automobilist, ook uit Almelo, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Materiele schade was het gevolg en de 26 jr. werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij kon worden aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht meerdere diefstalen in met name Overijssel en Drente te hebben gepleegd. Voor verder onderzoek is hij in verzekering gesteld. (04-120324)

Goederen met emotionele waarde gestolen

Videobandjes met familieopnames bij woninginbraak ontvreemd.

Almelo

Afgelopen weekend is er ingebroken in een woning aan de Maraboe in Almelo. Bij deze inbraak werden o.a. een fototoestel en een videocamera in een tas ontvreemd. In deze tas zaten verder een vijftiental V8 bandjes die voor de bewoners van de woning een emotionele waarde hebben. Het betreffen opnames van familie en gezin. Graag wordt dan ook gezien dat diegene die deze bandjes in zijn of haar bezit heeft, deze terugbezorgd. Dit kan bijvoorbeeld door ze anoniem in de brievenbus van het politiebureau te deponeren. (04-119776)

Aanrijding met letsel

Fietster geeft automobiliste geen voorrang en wordt in ziekenhuis opgenomen

Almelo

Maandagmorgen 27 september omstreeks 08.05 uur vond op de Plesmanweg - Schuilenborgsingel in Almelo een aanrijding plaats. Een 16 jr. fietster uit Vriezenveen wilde vanaf de Plesmanweg de Schuilenborgsingel oversteken. Zij fietste achter een groep scholieren aan en lette niet op of het verkeerslicht op groen sprong. Een 31 jr. automobiliste uit Rijssen trok op de Schuilenborgsingel bij groen op en een aanrijding kon niet worden voorkomen. De 16 jr. is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar ze is opgenomen.

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --