1e persbericht van dinsdag 28 september 2004

Eindhoven 28-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Neppatiënt aangehouden

Maandagmiddag is in een verzorgingscentrum in Wijk aan Zee een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd door patiënten en verzorgers herkent als de neppatiënt die zich al bij vele ziekenhuizen in het land had laten verzorgen zonder te betalen. Er was in het televisieprogramma "Opgelicht" aandacht aan de zaak besteed waardoor de man herkend werd.

De man meldde zich bij ziekenhuizen en deed voor alsof hij een infarct had. Artsen vonden echter geen aanwijzingen voor de geveinsde ziekte waardoor de man vaak ter observatie werd opgenomen. Op het moment dat men in het ziekenhuis argwaan kreeg vertrok de man met de noorderzon.

De verdachte heeft op deze manier in juli een ziekenhuis in Eindhoven opgelicht. Uit politieonderzoek is inmiddels gebleken dat de man vermoedelijk op dezelfde manier de afgelopen vijf jaren ziekenhuizen heeft opgelicht in onder meer Rotterdam, Goes, Utrecht, Hengelo en Groningen. De politie van Woensel doet onderzoek naar de oplichtingen en heeft de man in verzekering gesteld.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Maandag om 20.45 uur zijn op de Stationsweg twee Eindhovenaren, 42 en 39 jaar oud, aangehouden. Politieagenten betrapten de twee toen ze bezig waren om de sloten van twee mountainbikes open te breken. De twee hadden ieder een tang bij zich die door de politie in beslag is genomen. De fietsen zijn op het politiebureau gestald. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de twee opgemaakt.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

Dinsdagmorgen om 1.25 uur is op de Markt een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden, dezelfde man die eerder al gepakt was tijdens de diefstal van een fiets op de Stationsweg. Nu zagen getuigen dat er bij een geparkeerde Duitse auto op het 18 Septemberplein een ruit werd ingeslagen en er twee mannen bezig waren om in de auto in te breken. Politie en Marechaussee die vlak in de buurt waren zagen nog dat een dader uit de auto kroop en probeerde weg te komen. Hij werd achterhaald en aangehouden. De auto-inbreker is nu voor verder onderzoek ingesloten. Uit de auto was navigatieapparatuur gestolen. Een tweede dader is aan de politie ontkomen.

Eindhoven: Verkeersongeval

Een vrouw van twintig uit Eindhoven is dinsdag om 8.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de John F Kennedylaan. Een 21-jarige man uit Wijk en Aalburg was bezig geweest met groenonderhoud aan de weg. Na het werk reed hij met een bestelauto via de berm het fietspad op. Daar kwam de vrouw met haar bromfiets aanrijden en kon de auto niet meer ontwijken. Ze is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Helmond: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Dinsdag om 3.45 uur is in de Hindestraat een Helmonder van twintig jaar oud aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Een ademtest resulteerde in een alcoholpromillage van ruim 1,4 . Het rijbewijs van de Helmonder is door de politie in genomen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veldhoven: Man valt kinderen lastig

Maandagavond rond 18.45 uur zijn er in een speeltuintje aan De Goolder kinderen ( leeftijd rond de negen jaar oud) benaderd door een nog onbekende man. De man zat in de struiken en bood kinderen snoepjes aan. Toen hij uit de struiken kwam zijn er kinderen weggerend. De man ging achter een kind aan maar hij viel. De kinderen hebben ouders gewaarschuwd en daarna is de politie gewaarschuwd. De man is niet meer gevonden. De onbekende man is ongeveer 1.87 meter groot en heeft een mager postuur. Zijn leeftijd wordt rond de 45 jaar geschat . Hij droeg een grijze lange regenjas en bruine schoenen. Hij had een grijze/zwarte muts met een extra lange klep.

Mierlo: Kleding gestolen

Maandagavond rond 22.15 uur is ingebroken bij een kledingzaak aan de Margrietstraat. De daders vernielden een grote ruit van de winkel. De dieven hebben een grote hoeveelheid kleding, sieraden en een kassalade meegenomen.

Best: Diefstal auto

Dinsdag tussen 0.30 en 1.30 uur is op de Sint Oedenrodeseweg in Best een groene BMW350 met het kenteken XF-51-GL gestolen.