Gemeente Den Haag

september 2004
Paula Udondek leidt debatten Den Haag van Morgen (27 september)

Paula Udondek, bekend Haags tv-presentatrice en actrice gaat de debatten voor de gemeentelijke ideeënprijsvraag `Den Haag, mijn stad van Morgen' presenteren. Deze debatten vinden de komende maanden plaats in verschillende stadsdelen in Den Haag. Ook de slotavond op 30 november 2004, waar de prijswinnaars worden gekozen door het publiek, staat onder leiding van Paula Udondek.

`Den Haag van Morgen' is een brede communicatie campagne, waarmee het college van burgemeester en wethouders Hagenaars wil informeren over nut en noodzaak van de nieuwe grote bouwprojecten die de komende jaren in de stad gerealiseerd worden. Van de aanleg van Randstadrail tot nieuwe villawijken in Madestein en van het nieuwe ADO-stadion tot de nieuwbouw van de Ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie in het stadscentrum. In een aansprekende film komen de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen aan bod. Samen met een tentoonstelling reist deze film langs verschillende locaties in de stad.

Prijsvraag
Het gemeentebestuur wil daarnaast ook graag weten welke ideeën Hagenaars voor de stad van straks hebben. `Den Haag, mijn stad van Morgen' is de titel van deze ideeënprijsvraag.
Hagenaars mogen grote en kleine ideeën inzenden die bijdragen aan een nog aantrekkelijker Den Haag. Voor de 16 beste inzendingen ligt er een geldprijs van 1.000 euro klaar, vrij te besteden. De gemeente is van plan om de twee beste ideeën daadwerkelijk te realiseren. Meer informatie over de ideeënprijsvraag, de film en tentoonstelling vindt u op www.denhaag.nl/denhaagvanmorgen.

Paula Udondek is bekend van spelprogramma's als Waku Waku en Get the Picture en het presenteren van culturele programma's op TV West. Recent startte ze als columniste in de Haagse Courant. Op dit moment is de culturele duizendpoot bezig met het schrijven van een toneelstuk en het voorbereiden van twee nieuwe televisieprogramma's: "Maar dit vind ik een leuk initiatief om er naast te doen, het spreekt me erg aan dat mensen zelf de kans krijgen om mee te denken over hoe onze stad van straks er uit moet gaan zien. Ik zie en hoor mensen vaak vertellen wat er beter kan in Den Haag, dit biedt ze de kans deze ideeën onder de aandacht van het gemeentebestuur te brengen en wellicht nog een aardige geldprijs te winnen."