Politie Friesland

Politieberichten van 28/9 (07.00 - 13.00)

Fryslân 28-09-2004 - Voor eventuele aanvullende informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau communicatie van de Friese politie via het algemene nummer van politie Fryslân 0900 - 8844.

Berlikum: aanrijding met letsel
Op dinsdag heeft omstreeks 07.00 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Bitgumerdyk. Een 15-jarige fietser uit Berlikum werd geraakt door een 47-jarige automobilist uit Sint Annaparochie. De fietser, deeluitmakend van een groepje van drie, stak de weg over terwijl er een auto aan kwam. De 15-jarige fietser is naar het MCL Zuid te Leeuwarden overgebracht ter observatie.

Leeuwarden: diefstal uit container
Tussen vrijdag en maandagochtend is ingebroken in een container, die geplaatst is op de Magere Weide. Men kwam binnen door een slot te forceren. Gestolen werden een trilmachine, twee haspels en een betonmolen. Aangifte is gedaan door een 49-jarige inwoner van Drachten.

Wolvega: controle schooljeugd
Dinsdag is tussen 08.30 en 09.30 uur gecontroleerd op de schoolgaande jeugd op de Lycklamaweg. Er werd in rijen naast elkaar gefietst. Driemaal werd bekeurd voor het rijden met drie/vier fietsers naast elkaar, eenmaal voor het negeren van een rood stoplicht bij een spoorwegovergang en eenmaal een bromfietser. Deze 16-jarige inwoner van Paasloo bestuurde een bromfiets met verschillende mankementen. Zo was de rem afgebroken en was de brommer opgevoerd.