BedrijfsautoRAI

27-09-2004

ABS/ESP standaard op Mercedes-Benz Vito Amigo

Het zeer aantrekkelijke basistype van de Mercedes-Benz Vito, de Vito Amigo, is al sinds de introductie van dit model in 1996 een doorslaand succes. Maar liefst 25% van alle verkochte Vitos is een Vito Amigo.

Om ook in de toekomst met dit model succesvol te blijven is het belangrijk om de Vito Amigo optimaal af te blijven stemmen op de wensen en eisen van de markt. Vooral op het gebied van de actieve en passieve veiligheid worden momenteel de hoogste eisen gesteld aan de moderne bestelwagens van Mercedes-Benz. Op ruim 35% van alle verkochte Vitos Amigo wordt het veiligheidspakket geleverd met ABS/ESP. Vandaar dat Mercedes-Benz heeft besloten om vanaf 1 september 2004 alle Vitos Amigo standaard te voorzien van ABS/ESP.

Moderne bestelwagens leveren tegenwoordig (rij)prestaties die tot enkele jaren geleden nog waren voorbehouden aan krachtig gemotoriseerde personenwagens uit de middenklasse. Het merk Mercedes-Benz beschouwt het als haar verantwoordelijkheid om door inzet van steeds intelligentere technieken de veiligheid op een voortdurend hoger niveau te brengen. Zowel voor de inzittenden als voor de andere verkeersdeelnemers.

Mede daarom is de Vito Amigo met standaard ABS/ESP al vanaf 16.450,- verkrijgbaar. Dit is een meerprijs van slechts 500,- ten opzichte van de huidige Vito Amigo.