Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


28 september 2004


Kring van Dorth - Diefstal uit woning

Zondag (26/9) werd tussen 11.00 en 15.00 uur uit de bijkeuken van een woning aan de Bathmenseweg een fiets weggenomen. Men kon binnen komen middels een niet afgesloten deur. De fietstassen, die op de ontvreemde fiets zaten, werden later die dag rond 20.00 uur teruggevonden bij een woning een de Oude Larenseweg in Epse. Bij deze woning werd vermoedelijk tussen 19.00 en 20.00 uur een videocamera weggenomen uit een schuur. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt omwonenden die iets bijzonders hebben gezien dit te melden bij de politie.


Brummen - Inbraak bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Mercuriusweg werd afgelopen weekend ingebroken. Er werd een ruit vernield om in het pand te komen. Weggenomen werden twee computerkasten.


Lochem - Auto in brand

Op de Goorseweg stond maandag rond 17.45 uur een auto in brand. Een 48 jarige Warnsvelder reed met zijn auto over de Goorseweg richting Lochem. Op een gegeven moment begon de auto vreemd te doen en de bestuurder ging voor alle zekerheid aan de kant van de weg staan. Op het moment dat hij de motorkap wilde openen, zag hij dat rook onder de kap vandaan komen. Hierop werd direct 112 gebeld. De brandweer van Lochem kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde.


Brummen - Geen gordel

De politie heeft maandag (27/9) bij een controle op de Zutphensestraat zes bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. De politie houdt deze controles in het belang van de verkeersveiligheid en om het aantal gewonden in het verkeer naar beneden te brengen. De bekeurde bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.


Twello - fietsverlichting niet in orde

Maandagavond (27/9) bleek bij controle op de Van Ghentstraat dat de verlichting van twee fietsers niet in orde was. Zowel de voor- als de achterverlichting van de fietsers brandde niet. Op de Schoolstraat hadden ook twee fietsers de verlichting niet in orde. De fietsers kregen een bekeuring van de 25,- Euro.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --