Politie Zaanstreek-waterland


04:00 28-SEP-04
ZAANDAM, TJALKSTRAAT

Blote inbreker

In een voormalige school heeft de politie een 59-jarige man uit Zaandam aangehouden. In de school zijn meerdere ruimten ingericht voor bewoning. Een bewoonster betrapte de man terwijl hij poedelnaakt voor haar deur stond. Samen met andere bewoners kon zij de, inmiddels weer geklede, man aan de politie overdragen. De verdachte bleek meerdere sleutelbossen bij zich te hebben die op bijna alle deuren van de school pasten, ook op die van de woningen. De man is eerder met de politie in aanraking geweest voor schennis der eerbaarheid. Hij is ingesloten en wordt nader verhoord over zijn gedrag en het gebruik van de valse sleutels.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-280904

13:15-16:00 27-SEPT-04
PURMEREND, NECKERSTRAAT
GEDEMPTE SINGELGRACHT
Zestien boetes tijdens gordelcontrole
Het verkeershandhavingsteam heeft maandagmiddag een gordelcontrole gehouden in Purmerend. Op de Neckerstraat en de Gedempte Singelgracht werden in totaal zestien inzittenden bekeurd. Verder ontvingen een bestuurder die handheld belde, twee voetgangers die het rode licht negeerden en een bromfietser zonder helm een boete.

19:30-22:45 27-SEPT-04
ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG
Nul drankrijders
Op de Vincent van Goghweg in Zaandam hebben vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam maandagavond een alcoholcontrole gehouden. Bijna tweehonderd bestuurders werden aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had (teveel) gedronken.

09:00-12:00 27-SEPT-04
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
Te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat in Zaandam werd maandagochtend een hoogste snelheid gemeten van 80 km per uur. Bijna één op de tien bestuurders reed harder dan de toegestane 50 km per uur.

16:00-17:45 27-SEPT-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
Nauwelijks hardrijders
Op de Middenweg in de Noord-Beemster werd maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. De hoogste snelheid bedroeg 105 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Tussen 16:00 en 17:45 uur reden 29 van de 1600 gecontroleerde automobilisten te hard. Dat komt neer op een overtredingspercentage van slechts twee procent.

27-SEPT-04
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
70 km per uur te hard; rijbewijs kwijt
Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige automobilist uit de Noord Beemster. De man reed met zeer hoge snelheid over de N247 in Middelie. Hij had 150 km per uur op de teller staan waar niet harder dan 80 km per uur gereden mocht worden. De snelheidsduivel werd betrapt tijdens een surveillance met een onopvallende videoauto. De komende twee weken worden extra verkeercontroles gehouden. De controles zijn speciaal gericht op agressie in het verkeer en overig gevaarlijk rijgedrag.

24-27-SEPT-04
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG N203
GUISWEG, ZAANDIJK
Boetes voor te hard en door rood rijden tijdens 'agressie in het verkeer'
Op verschillende doorgaande wegen in Zaanstad werden de afgelopen dagen extra verkeerscontroles gehouden in verband met het project 'agressie in het verkeer'. Op de provinciale weg Zaandam-Castricum in Zaandam werd vrijdagavond een taxi aan de kant gezet. De taxichauffeur reed twee keer zo hard als toegestaan. Hij kan rekenen op een fikse boete. Op de Dorpsstraat in Assendelft werden vrijdagavond ook twee hardrijders aan de kant gezet. De twee automobilisten, een 26-jarige man uit Wormerveer en een 29-jarige man uit Assendelft, haalden een snelheid van rond de 90 en 80 km per uur. Ook zij kunnen rekenen op een fikse boete. Twaalf automobilisten die dinsdagochtend, tijdens de spits, door rood reden op de kruising Guisweg/Wezelstraat in Zaandijk ontvangen binnenkort een boete van 95 euro.


---- --