BedrijfsautoRAI

27-09-2004

Fraaie Actros 1841 LS Megaspace voor loon-, grondverzet- en transportbedrijf Geurs

Loon-, grondverzet- en transportbedrijf Geurs in Hengevelde heeft recentelijk een fraaie Actros 1841 LS met Megaspace-cabine in gebruik genomen. Het bedrijf heeft al uitgebreide ervaring met het merk Mercedes-Benz. Voor de aanschaf van een nieuwe vierassige stenenoplegger was er behoefte aan een nieuwe trekker.

De officiële Mercedes-Benz dealer Baan Twente in Hengelo stelde een week lang een Actros demonstratievoertuig ter beschikking. De goede ervaringen tijdens deze proefperiode leidde ertoe dat de Actros demonstratie auto direct werd overgenomen.

De trekker voldoet perfect aan de wensen van de klant en biedt voldoende ruimte aan het chassis voor de kipperhydrauliek. Hiermee kan de Actros ook worden ingezet voor de aanvoer van grondstoffen voor de betonfabriek. Verder wordt de Actros met name ingezet voor het transport van betonnen keerwanden. De nieuwe combinatie biedt dankzij een laag eigen gewicht en een uitgekiende asconfiguratie een passend antwoord op de aslastenproblematiek bij de 50 tons combinatie. Zelfs met zware belading blijft het voertuig binnen de wettelijke voorschriften, waardoor de Actros efficiënt ingezet kan worden.

Ook de chauffeur is bijzonder tevreden over de nieuwe Actros. De comfortabele Megaspace-cabine verdient alle lof en gezien het flinke jaarlijkse kilometrage is dat niet onbelangrijk. De Telligent-Automaat zorgt daarbij dat er, ongeacht de hoeveelheid lading, altijd voldoende trekkracht beschikbaar is en dat de chauffeur zijn ogen constant op de weg kan houden. Ook bij het rijden in files bewijst de Telligent-Automaat zijn waarde.