BedrijfsautoRAI

27-09-2004

Nieuwe Actros 2541 LTNLA met Telligent-Automaat voor Tanke Transport B.V.

Tanke Transport B.V. in Poeldijk verzorgt met een wagenpark van 19 eenheden het transport van groente en fruit van handelslocaties en kwekers naar exporteurs.

Voor de nationale distributie heeft het bedrijf recentelijk haar wagenpark uitgebreid met een nieuwe Actros 2541 LTNLA met Telligent-Automaat.

De 410 pk sterke Actros wordt voornamelijk ingezet voor groepagevervoer. Omdat vooraf vaak niet exact bekend is hoe zwaar de lading is, is het belangrijk om altijd over voldoende motor- en laadvermogen te beschikken. Hierdoor kan het voertuig altijd op de meest efficiënte wijze worden ingezet. Om daarbij de strenge wetgeving op het gebied van aslasten niet te overschrijden, is de Actros voorzien van een luchtgeveerde Telligent-gestuurde naloopas. Tanke Transport heeft gekozen voor een meesturende naloopas, waardoor de draaicirkel wordt verkort en er prima gemanoeuvreerd kan worden op krappe erven bij tuinders.

Omdat er relatief veel korte afstanden worden gereden waarbij veel geschakeld moet worden, is gekozen voor een Actros die is voorzien van een Telligent-Automaat. De chauffeur kan hierdoor zijn handen aan het stuur houden en zijn ogen op de weg richten. Dit draagt bij aan een veilige en comfortabele inzet en levert bovendien een bijdrage aan het toch al gunstige brandstofverbruik van de Actros.

Naast de voorkeur voor een Mercedes-Benz van een chauffeur die de 25 jaar ervaring heeft, is ook de goede service van de dealer van groot belang bij de aanschaf van een nieuw voertuig. De uitstekende service en de flexibele opstelling van de werkplaats van de officiële dealer Mercedes-Benz Den Haag heeft ertoe bijgedragen dat de jarenlange relatie op prettige wijze wordt voortgezet.