Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht
28 september 2004 c082


Wooncorporatie uit regio investeert in studentenhuizen in Nijmegen

Nijmegen krijgt er de komende anderhalf jaar ongeveer honderd studentenwoningen bij. Woonmaatschappij Maasland uit Ravenstein investeert 10 miljoen euro in het aankopen van panden. De SSHN (de Studentenhuisvester in Nijmegen) neemt het beheer op zich. Deze overeenkomst is een uitvloeisel van de eerder dit jaar gesloten intentieverklaring van de gemeente Nijmegen en de SSHN om het tekort aan studentenkamers aan te pakken.

Maasland is een kapitaalkrachtige corporatie die op deze wijze de SSHN steunt om de woningnood onder studenten aan te pakken. De bedoeling is om een tiental panden in de stad aan te kopen. Deze worden verbouwd tot ongeveer honderd studentenkamers. Een eerste pand ligt in de Pater Brugmanstraat en biedt woonruimte aan twaalf studenten.

Nijmegen heeft ongeveer duizend studentenkamers tekort. Begin dit jaar heeft de Gemeente Nijmegen een intentieovereenkomst gesloten met de SSHN om dit tekort aan te pakken. Aan de Griftdijk-Noord in Lent zijn onlangs 220 tijdelijke eenheden geplaatst voor de periode tot mei 2009. Op dit moment worden aan de Heyendaalseweg vierhonderd studentenwoningen gebouwd. De gemeente onderzoekt de haalbaarheid van nog twee bouwlocaties voor studentenwoonruimte. Ook een advertentiecampagne om particulieren te stimuleren kamers te verhuren, is onderdeel van de aanpak om meer studentenwoonruimte te creëren.

De gemeente Nijmegen staat nu toe dat het werkgebied van Woonmaatschappij Maasland ook Nijmegen omvat. Dit om de aankoop mogelijk te maken en te voorkomen dat dubbele overdrachtsbelasting (aankoop en overdracht beheer) moet worden betaald.

Dankzij afspraken tussen de SSHN en woningcorporatie Portaal over de tijdelijke inzet van sloopwoningen, komen er op termijn nog eens driehonderd studentenwoningen bij. Daarnaast lopen nog een aantal kleinere projecten waardoor het aantal al dan niet tijdelijke studentenwoningen de komende twee jaar met ongeveer achthonderd kamers groeit.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380