Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


28 september 2004


Onderwerp: politie houdt extra toezicht tijdens werkzaamheden


Veiligheid tijdens de werkzaamheden aan de N 346, zowel voor de wegwerkers als voor de (brom)fietsers die evenals aanwonenden over de ventweg richting- en van school of werk komen staat centraal bij de politiecontroles die in de genoemde periode worden gehouden.


In verband met het afsluiten van de provinciale weg N 346 tussen Lochem en Warnsveld in de periode van 4 oktober t/m 29 oktober aanstaande zal de politie Lochem / Vorden diverse controles uitoefenen op zowel het afgesloten wegvak als de omleidings- en sluiproutes


De politie doet in dat kader een dringend beroep op weggebruikers om rekening te houden met langere reistijden. Tijdig vertrek van huis of werk is essentieel, waardoor jachtig gedrag op de omleidingroutes wordt voorkomen en de kans op ongevallen tot een minimum wordt beperkt.


De politie zal extra alert zijn op het negeren van de geslotenverklaringen van onder andere de ventweg, waardoor de wegwerkers en passerende (brom)fietsers onnodig in gevaar kunnen worden gebracht. Deze controles zullen met name in de ochtend en avondspits worden uitgevoerd, maar ook op andere tijden zal bij wijze van steekproef worden gecontroleerd.


Verder gaat de politie controleren op de aangegeven omleidingroutes. De aandacht zal vooral uitgaan naar het naleven van de verkeersregels, waarbij de nadruk zal liggen op het verlenen van voorrang, snelheid, kleven, inhalen en het voeren van verlichting tijdens in de nachtelijke uren.
Daar te verwachten valt dat ter plaatse bekende weggebruikers alternatieve routes gaan kiezen zal ook de politie op deze wegen actief zijn.


De politie zal de geplande surveillances uitvoeren met behulp van opvallende en onopvallende motoren en surveillancewagens. Aan de controles wordt meegewerkt door de politie teams Lochem, Vorden, Zutphen en het Verkeershandhavingsteam.


Einde bericht--


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


---- --